Collecte World Servants

birma n In de week van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart collecteert World Servants Rijnsburg in Katwijk. Zij gaan deze zomer met 34 jongeren uit Katwijk en Rijnsburg naar Myanmar toe om daar dokterswoningen te bouwen.

Dit doen zij in de plaats Mawlamyine bij één van de weinige christelijke ziekenhuizen in Myanmar. Op het moment wonen de artsen van het ziekenhuis in slechte woningen, waardoor er geen nieuwe artsen aangetrokken kunnen worden. Deze artsen kiezen ervoor om bij een staatsziekenhuis te werken, omdat daar wel goede huisvesting wordt aangeboden. In het ziekenhuis in Mawlamyine, dat niet van de staat is, worden veel (ex)lepra-patiënten behandeld, wat nog steeds veel voorkomt in Myanmar. Het is noodzakelijk dat er meer artsen komen die hier willen werken om zo goede zorg te kunnen bieden. Echter, er zijn momenteel verschillende vacatures, maar niemand voelt zich geroepen. Vandaar dat de komst van deze dokterswoningen van groot belang is.

Voor meer informatie kan men terecht bij de collectant of op www.wsrijnsburg.nl.


Ochtend NVVH

reisverhalen n Op 27 februari houdt dhr. Kees Terlouw een lezing over het dak van de wereld. Hij laat ons schitterende beelden uit India zien, die hij zelf gemaakt heeft tijdens één van zijn vele reizen op de motor.

De ochtendbijeenkomsten van Koninklijke NVVH-Vrouwennetwerk Katwijk, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 09.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155. De koffie en thee staan vanaf 9.00 uur klaar.