Ook de jongens van SKR lieten zich niet onbetuigd. | Foto: PR
Ook de jongens van SKR lieten zich niet onbetuigd. | Foto: PR Foto:

Succesvol weekend voor turntalentjes SKR

turnen n Voor het vierde achtereenvolgende jaar werden op zaterdag 17 februari de Duin- en Bollenstreek Turnwedstrijden georganiseerd. Aan deze wedstrijden doen jongens en meisjes mee van diverse verenigingen uit de Duin- en Bollenstreek. SKR wist ook dit keer weer veel prijzen in de wacht te slepen.

"In tegenstelling tot de onderlinge wedstrijden die wij als verenigingen organiseren, richten wij ons bij deze wedstrijden uitsluitend de recreatiegroepen," vertelt een van de organisatoren van het evenement. "Wat het leuke is van deze wedstrijd is dat de deelnemers zich ook kunnen meten met kinderen die turnen bij andere verenigingen uit de Duin- en Bollenstreek."

De wedstrijden waren ingedeeld in verschillende rondes, ingedeeld op leeftijd en niveau. De meisjes turnden op vloer, balk, trampoline en brug ongelijk en de jongens trampoline, ringen, rekstok en vloer. In totaal deden zo'n 350 kinderen mee, verdeeld over de vijf wedstrijdrondes en op alle niveaus waren medailles te verdienen. De medailles waren mooi verdeeld over alle deelnemende verenigingen. De deelnemers van SKR wisten er in totaal dertig te veroveren. Een topprestatie waar de meisjes en jongens wekelijks hard voor hebben getraind.

De wedstrijden werden gehouden Lisse. Deze hal beschikt over een schitterende tribune, die de hele dag vol zat met belangstellenden.


Regiowedstrijd

Het afgelopen weekeinde deed SKR ook mee aan een wedstrijd in Den Haag die door de KNGU regio Zuid-Holland was georganiseerd. Daar heeft Carmen Kloos in haar categorie een uitstekende prestatie geleverd. Zij werd eerste op het onderdeel brug en tweede bij sprong.


"Carmen turnt bij onze selectie. Zij turnt de voorgeschreven oefenstof D1. Voor haar wordt het nog even spannend, want pas na 10 maart hoort zij of ze door is naar de toestelfinales," vertelt trainster Yvonne Buitendijk.

"Een heel knappe prestatie en wij zijn dan ook reuze trots op haar. De komende weken komen er nog meer regionale wedstrijden aan waar deelnemers van SKR elk op hun eigen niveau aan zullen deelnemen. Wij hopen natuurlijk dat de meisjes die daar meedoen het net zo goed gaan doen als de al onze leden die het afgelopen weekeinde mee hebben gedaan aan de wedstrijden. Wij kijken in elk geval terug op een mooi weekend."


Eerste overeenkomsten Tijdelijke Invulling Duinvallei getekend

duinvallei n De handtekeningen zijn gezet. Initiatiefnemers Theo van der Plas van Full Body Gym en Sebastiaan Bos van de Groene Vallei hebben als eersten de overeenkomst getekend. Zij krijgen in Duinvallei voor de komende 10 jaar een stuk grond van de gemeente in bruikleen. Wethouder Klaas Jan van der Bent:' Dit is een mooi moment in een voor de gemeente spannend en leerzaam traject. Ik ben heel benieuwd naar de interactie de komende tijd tussen alle initiatiefnemers en de buurt waar zij een onderdeel van worden".

De initiatiefnemers die in Duinvallei letterlijk de ruimte gaan krijgen hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Om van idee tot realisatie te komen moesten een aantal zaken geregeld worden. Samen hebben zij een definitief inrichtingsplan gemaakt. Na het verlenen van een omgevingsvergunning kon een overeenkomst met de gemeente afgesloten worden voor het tijdelijk gebruik. De eerste twee overeenkomsten zijn nu getekend.

'Wij zijn doeners en willen graag aan de slag'


Theo van der Plas, ondernemer en initiatiefnemer van Full body gym, dat op andere wijze interesse voor lichamelijke sportbeoefening wil wekken en daarmee interactie met de omgeving hoopt te krijgen:" Ik ben onder de indruk dat de gemeente deze ruimte heeft geboden. Er waren spannende momenten in het proces maar we zijn er uitgekomen. Wij zijn doeners en willen graag aan de slag. Dat kan nu eindelijk".


Sebastiaan Bos, ondernemer van Kievit en initiatiefnemer voor de Groene Vallei, een stadslandbouwproject dat teelt van gezonde groenteproducten letterlijk dichter bij mensen hoopt te brengen: "In het laatste stuk waren er aardig wat discussies maar al met al kijk ik terug op een fijn proces. We zijn er met z'n allen uitgekomen en kunnen beginnen. We kijken vol vertrouwen naar de komende tien jaar".


Klaarmaken gebied

De gemeente is bezig om het gebied klaar te maken voor de gebruikers. Met 35.000 kuub overtollige aarde die er ligt wordt een aarden groenwal langs de N206-kant gemaakt om een beschutte Duinvallei te creƫren en het gebied wat op te hogen op plekken waar het drassig is.

Over de Zandsloot komt een fietsbrug die dezelfde doorvaarthoogte (1,2 meter) heeft als de andere bruggen in de Zanderij. Van de Zilverschoon/het Akkerklokje tot aan de N206 loopt straks een innovatief fietspad en voetpad met duurzame LED lichtmasten op zonne-energie ernaast.