| Foto: Piet van Kampen
| Foto: Piet van Kampen Foto:

Op de goede weg in De Noord

n Goedlopende projecten; wensen blijven er altijd

Vervolg n Het gezelschap waaronder ook leden van de wijkraad, de wijkagenten en de wijkregisseur begon hun toer door De Noord in wijkgebouw De Schelp. Hier werden zij uitvoerig geïnformeerd over het project 'Geef het door'. Het is een samenwerking tussen de gemeente, GGD, Universiteit Leiden en Welzijnskwartier.

Door Piet van Kampen

De doelstelling is om de gezondheid te bevorderen. Bewegen en gezond eten zijn de sleutelwoorden. De insteek is dat dit in gezinsverband gebeurt zodat ook de jongere generatie deze levenswijze ook door kan geven. De dames Arina Kuyt en Heleen Vooys vervullen en voortrekkersrol en er zijn al diverse activiteiten geweest waaraan buurtbewoners deelnamen.

In de bieb kreeg het gezelschap informatie over de activiteiten en cursussen. Een succes is het Taalhuis waar al honderden inwoners gebruikt van hebben gemaakt. Het is niet alleen voor burgers met een andere nationaliteit maar er wordt ook door Katwijkers gebruik van gemaakt om de taalachterstand weg te werken. Het wordt verzorgd door vrijwilligers.

Vervolgens werd een bezoek aan sportpark De Krom gebracht. In het project Vitale Sportverenigingen is V.v. Katwijk deelnemer. De voetbalvereniging organiseert wandelvoetbal voor senioren en zijn gastheer van de Eetkamer, die in samenwerking met Welzijnskwartier wordt georganiseerd. Het brengt mensen bij elkaar en er is zelfs een huwelijk uit voort gekomen.


Oude wijn in nieuwe zakken

In TriPodia kwamen er weer een aantal onderwerpen aan de orde die in de categorie 'De geschiedenis herhaalt zich' vallen. Uit diverse hoeken kwam de parkeeroverlast op tafel. Busjes die in het weekend in de wijk parkeren waardoor er plaatsen voor bewoners worden geclaimd. Slechte trottoirs. Groen.

Hondenpoep. Dat is nog ergernis nummer een. Het kwaad dat door 'verkeerde hondenbezitters' wordt aangericht kan niet alleen door de GOA's worden bestreden maar meer sociale controle is wenselijk. Het verzoek is dan ook om anonieme meldingen te doen zodat er op heterdaad kan worden betrapt en beboet.

Vuil naast containers dumpen bij Lidl en Digros was een heet hangijzer. Bewoners van de wijk Hoornes ondervinden problemen met de bereikbaarheid nu de werkzaamheden aan de Hoorneslaan zijn gestart. slechts tijdelijk.

Alle ideeën, wensen en klachten werden genoteerd en zullen worden beantwoord.