Loslippige raadsleden

Wie wordt een knuffelbeer genoemd? Wie zit tijdens de raadsvergadering alleen maar te appen? En wie lijkt er op Andries Knevel? De Katwijkse raadsleden zijn loslippig geweest en allesoverkatwijk.nl heeft het vastgelegd op camera.

De fractievoorzitters mogen elkaar eens voorstellen, in plaats van zichzelf. Iedere fractievoorzitter is één vraag over een concullega gesteld.

Zo komen we te weten wat de raadsleden zouden doen als ze een dagje in de schoenen van elkaar zouden staan, wat ieders slechte eigenschappen zijn en hoe ze elkaar beschrijven.

In de eerste aflevering heeft de kijker VVD-fractievoorzitter Nico van Hoogdalem op een nieuwe manier leren kennen. Hij vindt zichzelf 'heel gevoelig'. Zijn collega's noemden hem onder andere een 'warme man' met 'Rotterdamse bravoure'. Maar niet iedereen vond het makkelijk om drie goede eigenschappen op te noemen van de VVD´er. Zo is er nog werk aan de winkel voor Van Hoogdalem om aan zijn ´korte lontje´ te werken. De tweede video met René Slootweg van GemeenteBelangen staat vandaag online op allesoverkatwijk.nl. Ook op Slootweg zijn de collega´s kritisch geweest, maar hij kan ook wat complimenten in zijn zak steken.

Houd de website goed in de gaten, want er komen daarna nog 8 fractievoorzitters aan de beurt. Iedere week op dinsdag en donderdag.