Training vrijwilliger

welzijn n Dit voorjaar start het Welzijnskwartier met de (kosteloze) training Welzijnsvrijwilliger. Een training voor iedereen die zich wil oriënteren op vrijwilligerswerk in de zorg of sociale sector. De kans om te ontdekken of dit werk bij u past.

Tijdens de training krijgt men inzicht in de eigen talenten en wat voor soort vrijwilligerswerk in de zorg goed past. Daarnaast is er tijdens de training aandacht voor respectvol handelen, de positie van cliënten en mantelzorgers, normen & waarden en hoe men als vrijwilliger goed op de grenzen kan passen.
Tijdens de training maakt men kennis met verschillende vrijwilligersorganisaties en het werk dat zij doen. Men kan bijvoorbeeld maatje worden en samen met een cliënt fietsen of winkelen. Maar ook meehelpen met groepsactiviteiten of mensen thuis bezoeken.
De training bestaat uit 2 bijeenkomsten. Data voor de training zijn: woensdag 28 februari woensdag 7 maart van 19.00 tot 21.30 uur, locatie Huize Callao, Callaoweg 1. Meedoen aan de training is kosteloos. Informatie vragen of opgeven voor de training kan bij Asli Filiz, 071-4033323, email aslifiliz@welzijnskwartier.nl of rechtstreeks via www.welzijnskwartier.nl


Middag COBK

kinderboeken n Op woensdag 14 februari houdt de Christelijke Ouderen Bond Katwijk haar eerste contactmiddag in 2018 in het Anker aan de Voorstraat. Aanvang 14.30 uur (zaal open 14.00 uur).

Na opening en gebed zal de middag geheel in het teken staan over het leven en het werk van W.G. van der Hulst. Annemarie Fokker uit H.I. Ambacht verzorgt een powerpoint en een DVD waarin de beroemde schrijver ook zelf aan het woord komt toen hij 80 jaar oud werd.Dit alles zal afgesloten worden met een mooi kort verhaal. Er zal een boekentafel aanwezig zijn.