Diederik Schuitemaker: 'Nu is het zoals ik het echt hebben wil'. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Diederik Schuitemaker: 'Nu is het zoals ik het echt hebben wil'. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto:

Metamorfose First Man geeft klant de ruimte

verbouwd n In een week tijd kan er veel veranderen. Daar zullen de trouwe klanten van First Man Herenmode getuige van zijn nu de deur na de verbouwing weer gastvrij open gaat.

Door Piet van Kampen

'Keurig en snel gewerkt mannen, het is fantastisch'. Met deze dankbare woorden neemt eigenaar Diederik Schuitemaker afscheid van een paar werklui die zijn toko binnen een week tijd hebben omgetoverd. Hij drukt ze nog een echte Katwijkse versnapering in de hand, die in dank wordt aanvaard.


Klein begonnen

Vervolgens neemt Schuitemaker nog even de tijd om toe te lichten waarom hij zijn winkel een gedaanteverandering liet ondergaan. Hij gaat even terug in de tijd. 'In 1994 ben ik heel klein begonnen op de hoek van de Baljuwstraat en de Princestraat. De winkel werd in de loop der jaren te klein en toen heb ik het huidige pand in de Princestraat betrokken.'

'Vijf jaar geleden heb ik er een stuk aan laten bouwen, waardoor de winkel een flink groter werd, maar achteraf waren ik en mijn medewerkers er toch niet zo tevreden over. Ik dacht een tijde geleden nu kan het nog en zodoende heb ik besloten om nog een keer te verbouwen' is zijn uitvoerige toelichting op de ingreep. 'Nu is het zoals ik het echt hebben wil'.

Ruimtelijk

De reeds bestaande winkelruimte is nu zodanig ingedeeld dat de trouwe klanten- niet alleen uit Katwijk maar ook uit de regio- er veel makkelijker en overzichtelijker hun keuze uit de fraaie collectie kunnen maken.

De winkel is geoptimaliseerd zoals de ondernemer het voor ogen had. 'Ik ben blij en dankbaar dat ik dit werk met mijn acht vakbekwame medewerksters mag doen en in dit dagelijkse werk wordt gezegend' vertelt hij oprecht.

De openingstijden van First Man aan de Princestraat 22 zijn: maandag van 13.30 tot 18.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 09.30 tot 18.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Donderdag koopavond van 19.00 tot 21.00 uur.


Kandidaten gezocht voor negende Vrouwe van Katwijk Prijs

Prijs n Ieder jaar wordt tijdens de Internationale Vrouwendag de "Vrouwe van Katwijk Prijs" uitgereikt. Sinds 2009 is deze prijs een bekend fenomeen in Katwijk. In 2018 wordt de prijs voor de negende keer uitgereikt aan de vrouw die op haar eigen wijze, met haar talenten, een bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van haar eigen positie en/of die van de vrouwen in de Katwijkse samenleving.

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn veel vrouwen actief in de samenleving. Zij leveren met hun inzet en hun talenten vaak een bijzondere bijdrage. Dat kan door een inspirerend of vernieuwend initiatief te starten of door zich in te zetten voor andere vrouwen. Ook zijn vrouwen actief als bestuurslid van een of meer organisaties, door vrijwilligerswerk of met werk. De Vrouwe van Katwijk Prijs zet jaarlijks een van deze vrouwen centraal.

Iedere vrouw uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg komt voor de onderscheiding in aanmerking. De prijs wordt bij de viering van de Internationale Vrouwendag op 8 maart uitgereikt.

De jury van de Vrouwenprijs bestaat uit Semiha Camsi, Annemarie Hoevens, Corine Hoek en Anya van Hees (Welzijnskwartier-Wijkwerk). Ook Carola Kamphues, dit jaar gekozen als Vrouwe van Katwijk 2017 zal eenmalig deelnemen aan de jury.

De jury roept alle inwoners van de gemeente Katwijk op eens goed om zich heen te kijken. Komt je moeder, zus, vriendin of vrouw in aanmerking voor de Vrouwe van Katwijk Prijs, of misschien je collega of buurvrouw? Stel haar dan kandidaat. Dat kan tot 19 februari. Het voordrachtformulier kan worden gedownload via www.welzijnskwartier.nl of telefonisch aangevraagd via 0612634399. Ingevulde formulieren kunnen worden gemaild aan anyavanhees@welzijnskwartier.nl


Alcohol, blowen en grenzen stellen

Thema-avond n De Brug Midden-Nederland gaat weer starten met een aantal thema-avonden voor ouders van tieners. De eerste avond vindt plaats op maandag 26 februari. Het thema is 'Alcohol, blowen en grenzen stellen' en zal plaatsvinden in de accommodatie aan de Schaepmanstraat 1.

Rianne Krüger (orthopedagoog) zal spreken over dit thema. Wat zijn de gevaren van alcohol- en cannabis(blowen)gebruik op jonge leeftijd? Hoe stelt u grenzen als uw kind hiermee in aanraking komt. Dit en meer zal worden besproken tijdens de avond. Ook is er ruimte tot het stellen van vragen.

De avond is van 19.30 tot 21.30 uur. Er is parkeergelegenheid bij het nabijgelegen winkelcentrum 'Hoornespassage'. Het wordt op prijs gesteld dat deelnemers zich van tevoren telefonisch aanmelden bij De Brug, tel. 4033733 of via info@debrughelpt.nl. Meer info op www.debrughelpt.nl