De Olympische vlag wordt door  leerlingen uit alle groepen het plein opgedragen. | Foto: Piet van Kampen
De Olympische vlag wordt door leerlingen uit alle groepen het plein opgedragen. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Farèlschool gaat olympisch

Spelen n Aan de andere kant van de wereld werden vorige week vrijdag de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Peyongchang geopend.

Dichter bij huis vond een spontane imitatie van dit evenement plaats. Alle groepen van de Farèlschool vormden een heel contingent deelnemers. De eigen gemaakte 'vlaggen' van alle deelnemende landen werden het schoolplein binnen gedragen.

Een bijzonder leuk idee dat ontsproot in het brein van de projectcommissie, bestaande uit de juffen Vera, Fabienne en Herma. 'We doen in het voorjaar altijd een speciaal project," zegt Herma, "maar nu vonden wij dit een leuke gelegenheid iets rond de Olympische Winterspelen te doen'.

Alle groepen hebben de landenvlaggen van papier gemaakt en de echte Olympische vlag wordt door een leerling uit alle verschillende groepen het plein opgedragen.

Meester Chris en juf Elma ontsteken de vlam die tot en met 22 februari zal branden. In die periode zullen werkboekjes, sport en knutselwerk in het teken van de spelen worden gedaan' licht juf Herma toe.

Directeur Hergo van Ginkel in zijn openingstoespraak: 'Goed bezig zijn met vriendschap, respect, samen spelen, samen delen en lief zijn voor elkaar'. De Olympische gedachte hiermee verwoordend.