Wensenfonds schenkt bijna € 80.000

Rabo n Bijna €80.000 werd uitgereikt aan verenigingen en stichtingen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg door het Wensenfonds van Rabobank Leiden-Katwijk. In Tripodia werden op een speciale avond voor klanten de initiatieven beloond door de bank, want die vindt dat deze lokale betrokkenheid de leefomgeving nog mooier maakt. Daarnaast was er een presentatie van wethouder Klaas Jan van der Bent over de ontwikkeling van Vliegveld Valkenburg.

Wethouder Klaas Jan van der mocht ook nog een cheque uitreiken aan een vereniging of stichting naar eigen keus. Hij wilde graag een nieuwe stichting in het zonnetje zetten en koos voor Autisamen. Deze stichting organiseert o.a. uitjes voor gezinnen met een kind dat autisme heeft. Het wordt door zes moeders gerund. Autisamen kreeg € 1.000 van de Rabobank.

EHBO Rijnsburg kreeg €2.000 om nieuwe boeken en verbanden aan te schaffen om de jeugd les te geven. Gymnastiekvereniging De Valken ontving €1.500 voor nieuw turnmateriaal. Kinderkoor ZEP ging met €1.500 naar huis voor gekleurde polo's. Korfbalvereniging Madjoe kreeg €2.000 voor de aanleg van zonnepanelen op het clubgebouw. Stichting Nationaal Smalspoor ontving €4.600 voor een nieuw kassasysteem. En stichting Steunfonds Smitshof kreeg €3.425 voor de aanschaf van een nieuwe bus.


Vervolgens waren de genomineerden uit Katwijk aan de beurt. Het podium stond weer vol. Atletiekvereniging Rijnsoever kreeg €4.500 voor materiaal zodat ze meer wedstrijden kunnen organiseren. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk werd beloond met €3.000 voor nieuwe uniformen. Muziekvereniging UNI ontving €1.500 als bijdrage voor een nieuwe trombone. HSV Brittenburgh ontving €2.900 om een afgesloten visvijver te realiseren. Jeu de Boules Vereniging Katwijk mocht met €4.000 het clubgebouw inrichten. Stichting Asareel kreeg €2.500 om onderwijs te geven aan jongeren die lang niet op school zijn geweest. Stichting Jubilate kreeg €1.250 om de toneelverlichting te vervangen door LED-verlichting. Tafeltennisvereniging Rijnsoever ging met €2.150 naar huis voor het para-tafeltennis, speciaal voor meervoudig gehandicapten. Vakcollege Rijnmond kreeg €4.100 om een watertappunt in de kantine aan te leggen. En Vereniging HCHWA-D ontving €2.000 voor de aanschaf van apparatuur om presentaties te geven.

Het hoogste bedrag, namelijk €5.000, werd acht keer uitgereikt: Zwem- en Poloclub Katwijk kreeg dit bedrag plus de medewerkersprijs, dus maar liefst €5.500, om het nieuwe clubhuis in te richten. DSV Verzorgd leven Locatie Vlietstede en locatie Duinrand kregen beide deze cheque voor een duofiets. De Brug Midden-Nederland kreeg dit bedrag voor het plaatsen van zonnepanelen.