Hoe inclusief is Katwijk?

werkconferentie n Hoe toegankelijk is de gemeente Katwijk voor haar inwoners? Deze vraag staat centraal tijdens de werkconferentie, die de initiatiefnemers van de verkiezing 'Meest Toegankelijke Gemeente 2018' op maandag 12 februari organiseren. Iedereen die in de gemeente Katwijk woont of werkt en betrokken is bij dit onderwerp is uitgenodigd om zijn ervaring te delen. De werkconferentie is van 13.00 tot 18.00 uur in het gemeentehuis.

Katwijk is een van de vijf gemeenten in Nederland die kans maakt op de titel van de 'Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland'. Onderdeel van de verkiezing is een onderzoek naar de ervaringen van mensen in hoeverre zij volwaardig kunnen meedoen in hun gemeente. Denk aan: ervaringsdeskundigen, raadsleden, winkeliers, leraren etc.
Vragen die tijdens de werkconferentie aan de orde komen: kan iedereen naar de school van zijn voorkeur, kunnen mensen deelnemen aan de sport die zij graag zouden willen uitoefenen etc. Mensen die hierover mee willen praten, kunnen zich aanmelden voor de werkconferentie die plaatsvindt op maandag 12 februari van 13.00 tot 18.00 uur in het gemeentehuis van Katwijk, Kon. Julianalaan 3, 2224 EW te Katwijk aan Zee.
De verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente is een initiatief van de campagne Nederland Onbeperkt en Ongehinderd, een social enterprise die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Beide partijen willen met deze verkiezing gemeenten op een positieve manier aanspreken op het belang van een toegankelijke samenleving voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke en zintuiglijke beperking.
De winnaar van de verkiezing wordt zaterdag 3 maart bekendgemaakt door minister Hugo de Jonge (VWS).


Wingo Ladies' Circle in halfuur uitverkocht

los n Op donderdagochtend 2 februari startte de kaartverkoop voor de door Ladies' Circle Aan Zee georganiseerde 'Wingo': een wijnproeverij en bingo. Binnen de kortste keren was er geen kaart meer te krijgen voor het evenement op 9 maart.

Uit vele reacties die de Ladies' Circle binnen enkele dagen na het plaatsen van het evenement op Facebook kreeg, bleek al dat de combinatie van wijnproeverij en bingo populair was. De snelle verkoop van alle kaarten kwam toch onverwacht. "We zijn zeer verrast. We hadden wel gedacht dat we alle toegangsbewijzen zouden kunnen verkopen, maar dat we zó snel alles kwijt zouden zijn, hadden we nooit verwacht!" licht een van de organisatoren toe.

Vele lokale sponsors hebben wijn, hapjes en prijzen beschikbaar gesteld. De opbrengst van het evenement is bestemd voor een project van World Servants Rijnburg. De Ladies' Circle vindt het jammer dat zij mensen heeft moeten teleurstellen. De club onderzoekt of het mogelijk is om een extra kaarten te verkopen voor 9 maart, of om eventueel een tweede Wingo te organiseren.


Oecumenische scratchdag

zangdag n Na de succesvolle scratchdag van vorig jaar organiseert de commissie namens de Hervormde Gemeente 'de Rank', de Gereformeerde Kerk 'De Goede Herder', de Gereformeerde Kerk 'Open Hof', en de Rooms Katholieke Kerk 'Joannes de Doper' een scratchdag op zaterdag 10 februari in de Goede Herderkerk in Valkenburg. Wie die dag wil meezingen kan zich nog aanmelden. Om 16.00 uur is er een uitvoering van alle liederen en verbindende teksten en muziek.

Er worden teksten gezongen van Huub Oosterhuis op muziek van Antoine Oomen en Tom Löwenthal. Iedereen die graag zingt en wijs kan houden kan meezingen. Plezier in zingen is het belangrijkste. In onze samenleving gebeurt van alles waar we ons blij over maken of juist heel verdrietig van worden. Het thema voor deze scratchdag luidt 'Waar vriendschap is…'

Dirigente Anneke Blanken, bekend vanuit de parochie van H. Joannes de Doper, neemt de muzikale leiding weer op zich. Pianist Niek van der Meij, zal de deelnemers begeleiden. Er wordt begonnen met oefenen om 11.00 uur, maar vanaf 10.30 uur is men al van harte welkom voor koffie of thee.

De organisatie verwacht veel belangstelling voor deze oecumenische scratchdag. De kosten bedragen € 17,50 (lunch en koffie / thee / fris inbegrepen). Aanmelden kan bij Frans Spaink, spaink.f@casema.nl of tel. 4021692 o.v.v. zangstem. Na opgave ontvangt men een bevestiging en verdere informatie van de organisatie.

Wie kan niet deelnemen is ook welkom. Om 16.00 uur kan men luisteren naar de liederen, waarbij verbindende teksten en muzikale intermezzo's het geheel completeren.


Klaverjassen in de Wiek

kaarten n Wijkvereniging Molenwijk-Katwijk/Rijn houdt op zondag 25 maart een 4 ronde koppelklaverjassen, van 13.45 tot 18.00 uur in naar wijkgebouw De Wiek, Fresiastraat 19.

Gespeeld wordt volgens het Rotterdams systeem. De entree is 8,00 euro per koppel, de prijzen zijn VVV-bonnen. Opgeven kan bij Bas Breure via klaverjassen.katwijk@gmail.com of Monique van der Luijt: adri.vanderluyt@ziggo.nl