Senioren in katwijk doen samen

Bij de AOBK gebeuren altijd al veel dingen samen: samen zingen, samen bingoën, samen kaarten, samen biljarten, samen aan de Koek & Soepie. Ook individuele ontspanningen worden samen gedaan zoals breien en haken en wat te denken van het schilderen? Iedereen is met zijn eigen schilderij bezig. Ieder op zijn eigen wijze.

Waarom dan dit samen doen, kan men zich afvragen. Het gebeurt samen omdat er van elkaar wordt geleerd, men elkaar stimuleert het is een soort saamhorigheid waarvan iedereen wijzer wordt. Het is het bewijs dat door samen iets te doen veel meer wordt bereikt. Daarom is het goed dat de voorzitters van de ouderenbonden in Katwijk, de PCOB Rijnsburg/Valkenburg, Katwijk en de AOBK, het initiatief hebben genomen om met elkaar voor de belangen van de senioren op te komen. Ze bundelen hun krachten met de gemeentelijke verkiezingen in aantocht.

Het is hard nodig om er samen voor te zorgen dat het maximale voor deze groep wordt bereikt. Vanaf 50+ maakt deze groep ca 45% uit van de kiesgerechtigde in Katwijk. Mede door de decentralisatie van de overheid is dit een kwetsbare groep geworden. De discussies over de zorgkosten zijn weer achter de rug, maar hetgeen nu staat te gebeuren is nog veel ingrijpender. Denk hierbij aan de bijdrage voor de WMO en de OZB. Het kan per gemeente voor een burger honderden euro's uitmaken, ook voor mensen met een huurwoning. Een gemeente kan stellen de OZB niet te verhogen dan nog rijzen de kosten voor de burgers de pan uit. Een verlaging zou dan juist op zijn plaats zijn. Stellen de partijen een bibliotheek in het centrum boven het algemeen belang van de ouderen om maar eens iets te noemen.
Hoe gaat het met de zorg, de veiligheid, de koopkracht, de digitalisering en zingeving. In de Katwijk Speciaal zal de nodige aandacht worden besteed aan genoemde punten. Een forum, gevormd door aanwezige politieke partijen en geleid door Mr. Arie Slob uit Noordeloos gaan het uitlichten. De partijen worden in de gelegenheid gesteld hun standpunt uiteen te zetten en vragen uit de zaal te beantwoorden. Voorafgaande kunnen de partijen vanaf 14.00 uur hun programma's presenteren. Door het oppakken van hun verantwoordelijkheid van de ouderenbonden worden de senioren in de gelegenheid gesteld zich te oriënteren op de komende verkiezingen. Het verdient de aandacht die nodig is om de senioren de oude dag te geven waar zij recht op hebben. Kom naar Tripodia op vrijdag 2 maart. De aanvang is 14.30 uur en de bijeenkomst duurt tot ca. 16.30 uur. Iedereen is welkom en de koffie staat klaar. Meer weten? Kijk op www.aobk.nl