Avond over geloof en evolutie

thema-avond n Het thema 'schepping en evolutie' houdt velen bezig. Er spelen op dit terrein dan ook belangrijke vragen. Vragen die onder meer te maken hebben met wie wij mensen ten diepste zijn, en ook met wie God is.


Nu de evolutietheorie minder voorbijgaand is dan velen hoopten maar juist steeds meer bevestiging lijkt te krijgen in het wetenschappelijk onderzoek, dienen die vragen zich opnieuw aan. Sommige christenen menen dat het mogelijk is het geloof in God als Schepper van hemel en aarde te verbinden met de evolutietheorie. Anderen zien deze gedachte juist als een gevaarlijke capitulatie voor de tijdgeest.

Rondom dit complexe onderwerp wordt door de hervormde wijkgemeenten Bethel en Rehoboth een gezamenlijke avond georganiseerd op donderdag 15 februari. Gastspreker prof. dr. Gijsbert van den Brink zal de aanwezigen meenemen op zijn zoektocht naar wat wijsheid is in deze ingewikkelde materie. Hij doet dit aan de hand van zijn vorig jaar uitgebrachte boek 'En de aarde bracht voort. Christelijk geloof en evolutie'.

Belangstellenden zijn welkom om donderdag 15 februari naar het Maranatha Centrum aan de Poolster te komen. De deur is open vanaf 19.30 uur, aanvang is 20.00 uur.


Coldplay-tribute op poppodium The Pocket

poppodium n Café The Pocket heeft 8 februari wederom een optreden op het poppodium. Dit keer is het de tributeband van Coldplay, The Scientists, die het podium bezet.

The Scientists verzorgen een prachtige vertolking van de nummers van Coldplay. Deze band heeft al twee keer opgetreden in een uitverkocht Tripodia bij 'Rock4Life'. Twee keer in het voorprogramma weliswaar waardoor velen pas halverwege hun hoogwaardige concert binnenkwamen. Nu krijgt men de kans om The Scientists nog een keer in z'n geheel te aanschouwen want op het poppodium van The Pocket vormen ze de hoofdact.

Aanvang is 21.00 uur en de toegang is gratis. Gezien de reacties op het evenement ziet het er naar uit dat het gezellig druk wordt.