Postzegels onder de hamer

veiling n Dinsdag 13 februari houdt postzegelvereniging Katwijk-Rijnsburg weer haar jaarlijkse grote veiling in wijkgebouw De Wiek, Fresiastraat 12.

Voor echte verzamelaars een niet te missen kans om de verzameling aan te vullen of om met iets geheel nieuws te beginnen. Het aanbod is ook dit jaar weer zeer divers: kostbare zegels van Nederland zoals een telegram- en postpakketverrekenzegels – en ook van België en daarnaast landen- en themaverzamelingen van vlinders en vuurtorens.

Ruim negenhonderd kavels gaan onder de hamer. De kavellijst is te vinden op www.postzegelverenigingkatwijkrijnsburg.nl/ onder 'veiling'. Alle kavels kunnen worden bezichtigd op de veilingdag 13 februari van 16.00 tot 19.30 uur. De veiling begint om 20.00 uur.


Sion4Women

vrouwenavond n Er is op woensdag 14 februari weer een Sion4Women-avond en dit keer is de spreker Toos Heemskerk.

Heemskerk spreekt over 'thuiskomen', naar aanleiding van het verhaal van Ruth. Het nieuwe land waar ze met haar schoonmoeder naartoe reist, is niet haar thuis, maar toch wordt het nieuwe land haar thuis. Wanneer ben jij nu thuis? Hoe wordt je gekend door God en hoe mag jij God kennen en je thuis voelen bij Hem?

Heemskerk is werkzaam bij de Stichting Not For sale, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van mensenhandel. Ze zal daar ons meer over vertellen. Kijk eens op FB/NotForSaleNL/ voor meer informatie over deze stichting.

De bijeenkomst is in het Anker (Grote Zaal) aan de Voorstraat. Om 19.45 uur staat de koffie & thee, met wat lekkers, klaar. Start is om 20.00 uur en om 21.30 uur volgt er een hapje en een drankje tijdens een moment van ontmoeting. De avond is niet kerk- of wijkgebonden.


Workshop Driedee

3D n In het Katwijks Museum is op zaterdag 10 februari een creatieve jeugdactiviteit. De workshop is van 10.00 tot 12.00 uur en toegankelijk voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Voor drinken en iets lekkers wordt gezorgd. De toegang is € 3,50.

Een workshop voor kinderen die van knutselen houden. We gebruiken als basis een houten kistje. Hierin knutsel je een Driedee-voorstelling, een ruimtelijke voorstelling. Het thema hiervoor mag jij zelf bedenken, maar natuurlijk kun je ook kiezen uit: onderwaterwereld, schatkamer, droomhuis, dierentuin, tropisch eiland of een spannend planetenstelsel.

Voor het maken van je Driedee voorstelling worden allerlei spullen gebruikt: stenen, schelpen, sponsen etc. Alles kan en mag.

Aan het eind van de ochtend ga je met een super origineel kunstwerk naar huis. Nieuwsgierig? Geef je dan snel op.

Reserveren bij Jeannette de la Parra via educatiekatwijksmuseum@gmail.com