Wethouder Mostert verrichtte de opening van de Buurtkamer in de Molenwijk. | Foto en tekst: P. van Kampen
Wethouder Mostert verrichtte de opening van de Buurtkamer in de Molenwijk. | Foto en tekst: P. van Kampen Foto:

Trefpunt de Molen geopend

Buurtkamer n Vorige week donderdag werd op de locatie Otto Baron aan de Fresiastraat de buurtkamer geopend. De winnende naam was door mevrouw Dicky Hoekstra ingediend. Een aanwinst voor de Molenwijk als aanvulling op reeds bestaande activiteiten en voorzieningen zoals het Cruyff Court, de Buurtbabbel in wijkgebouw De Wiek en het Kluskwartier in het oude PMT-gebouw.

Wethouder Gerard Mostert die de officiële opening verrichtte gaf de vele aanwezigen een boodschap mee: 'Ga er samen iets moois van maken. Hoewel er dus al veel activiteit is in de wijk ontbrak er nog een plek waar ouders en kinderen samen terecht kunnen. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Gericht op ontmoeten, ontwikkelen, opvoeden en onderwijs (taalles)' somde Mostert een aantal mogelijkheden op. Het is vooral echter ook een gelegenheid voor kinderen tot 12 jaar om er te knutselen en creatieve workshops te volgen.


Vrijwilligers

Na twee jaar overleg tussen Welzijnskwartier, de Otto Baronschool (De Duinroos), Centrum voor Jeugd en Gezin, KOK kinderopvang en de gemeente is het dan eindelijk gerealiseerd. De ruimte kwam vrij omdat KOK naar een andere locatie verhuisde. Dankzij een gift van € 5.000,- uit het Wensenfonds van de Rabobank kan de buurtkamer verder worden geoptimaliseerd. Meubilair, een koffiezetapparaat en wanddecoraties zullen het een huiskamergevoel gaan geven.

De buurtkamer wordt gerund door vrijwilligers die ook van buiten de wijk komen. Eén van hen is Sylvia Reijnhoudt uit de vogelwijk. 'Ik las de vacature en vind het leuk om vrijwilligerswerk te doen en heb er ervaring mee' gaf zij als reden aan om zich vrijwillig bij www.welzijnskwartier.nl aan te melden.

Nog voordat de wethouder het openingswoord had uitgesproken vermaakten zich een aantal jeugdigen al aan de tafel met de schminkverf en leefden zich heerlijk uit. Het voorlopige rooster ziet er als volgt uit: maandag van 10.00 tot 11.30 uur koffieochtend, woensdag van 14.00-15.30 uur knutselmiddag oneven weken, donderdag van 11.30 tot 13.30 uur spreekuur Centrum voor Jeugd en Gezin. 'Kom maar met ideeën spoorde Mostert de aanwezigen tenslotte aan.