Final Four Vrouwen Basketball League in sporthal Cleijn Duin

Basketbal n Na afgelopen zaterdag zijn de vier teams bekend die op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari aan de Final Four in Katwijk mee zullen doen. Solar-systemen Grasshoppers speelde afgelopen weekend haar laatste competitie wedstrijd voor de Final Four en tevens voor de opsplitsing van de competitie in 2 poules "Elite A" en "Elite B".

Het enige dat Solar-systemen Grasshoppers moest doen deze avond is winnen van het laag geplaatste Amazone. Verder was het deels afhankelijk van de uitslagen van de andere te spelen wedstrijden dit weekend (Den Helder-Loon Lions en Binnenland-Royal Eagles).

Naast het organiserende Solar-systemen Grasshoppers hebben ook Lekdetec.nl, Dozy BV Den Helder en Renes/Binnenland zich geplaatst.
Lekdetec.nl won zaterdagavond met 92-76 van CTO Amsterdam, Dozy BV Den Helder liet weinig heel van Loon Lions. De 81-53 nederlaag die de Lions in Den Helder leden, leidde ertoe dat de club uit Landsmeer geen aanspraak meer kan maken op deelname aan de Final Four, ook al heeft het dinsdag nog een inhaalduel te goed.

Dat geldt ook KEUS/Royal Eagles, de tegenstander van dinsdag. De Eagles trokken zaterdag in Barendrecht met 79-66 aan het kortste eind tegen Renes/Binnenland. Net als Loon Lions staan de Royal Eagles nu vier punten achter op Grasshoppers en Binnenland, een verschil dat niet meer is te overbruggen. Grasshoppers gebruikte de wedstrijd zaterdag tegen Amazone Utrecht Basketball als opwarmertje voor de Final Four en stuurde de Utrechte formatie met een dikke 98-39 nederlaag huiswaarts.

Vorig jaar werd de Final Four (2016) op overtuigende wijze gewonnen door Lekdetec.nl. De club uit Bemmel versloeg toen in de finale Loon Lions met 65-47.

Na de Final Four 2017 wordt de Vrouwen Basketball League opgesplitst in de Elite A met de bovenste vier teams (Lekdetec.nl, Dozy BV Den Helder, Solar-systemen Grasshoppers en Renes/Binnenland) en de Elite B met de onderste vier teams (KEUS/Royal Eagles, Loon Lions, Amazone en CTO Amsterdam). De bovenste twee teams in de Elite B spelen voor een play-offticket. De teams in de Elite A zijn al zeker van deelname aan die play-offs, maar de eerste twee op de ranglijst zijn in de eerste ronde vrij.

Final Four

Aankomende vrijdag worden de halve finales gespeeld van de Final Four in sporthal Cleijn Duin te Katwijk. De eerste wedstrijd wordt gespeeld om 19.00 uur, de tweede wedstrijd om 21.15 uur. Zoals het er naar uit ziet met onderlinge resultaten zullen de volgende wedstrijden worden gespeeld: Dozy Den Helder tegen Solar-systemen Grasshoppers en Lekdetec tegen Renes/Binnenland. Zaterdag 20 januari om 20.30 uur wordt de finale gespeeld.