Afbeelding
Foto:

Wandelgroep zoekt vrijwilligers

Bewegen n Welzijnskwartier houdt iedere vrijdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur een wandelactiviteit voor iedereen die zin heeft in een beetje beweging in de frisse buitenlucht.

De wandeling start vanuit Huize Callao, men loopt in een rustig tempo iedere keer een andere route. De groep bestaat al een aantal jaar en is voor het nieuwe jaar op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilliger begeleidt de deelnemers, zet de wandelroute uit, verzorgt de koffie en thee na afloop en wandelt natuurlijk mee.

De wandelgroep is voor iedereen. Een belangrijk doel van de wandeling is de integratie van nieuwkomers te bevorderen, zodat men met anderen in contact komt en elkaar leert kennen. De nieuwe Katwijkers leren de omgeving kennen en maken kennis met de inwoners van Katwijk. Het is de bedoeling dat er tijdens het wandelen Nederlands gesproken wordt, zodat men de taal kan oefenen en anderen hen daarbij kunnen helpen. Maar het leukste van de wandelgroep is natuurlijk het samen wandelen en genieten van de mooie omgeving. De routes gaan door de mooie natuurgebieden die Katwijk rijk is, door duin en over strand. Na afloop is er nog gelegenheid om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken en na te praten.

Wie geïnteresseerd is in deze vrijwilligersfunctie kan contact opnemen met Anneke Olivier, tel. 4026953 of annekeolivier@live.nl


Barracuda in Café The Pocket

live-optreden n Zondag 21 januari staat er een landelijk gerenommeerde rockcoverband op het poppodium van Café The Pocket.

Barracuda was in 2014 nog de beste volgens de vakjury in de finale van de Clash of the Coverbands. Na 12,5 jaar gaat het gas er nog onverminderd op bij deze band uit Eindhoven. Ook in Katwijk heeft Barracuda meerdere succesvolle optredens verzorgd waarin altijd de interactie met het publiek wordt gezocht. Hou de luchtgitaar in de aanslag en zorg ervoor dat de stembanden zijn opgewarmd! Aanvang is 15.30 uur en de toegang is gratis.


Klaverjassen en jokeren bij DVS

kaarten n Op vrijdag 19 januari houdt de Chr. Muziekvereniging DVS een gezellige klaverjas- en jokeravond in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Speel mee en win mooie prijzen. DVS zorgt voor de koffie en thee. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur en het kaarten begint om 20.00 uur.