Voorbij wooncomplex Triton zal aan de huizenkant de wachthalte komen. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Voorbij wooncomplex Triton zal aan de huizenkant de wachthalte komen. | Foto en tekst: Piet van Kampen Foto:

Moeizame discussie over R-Net

OV n Na voorgaande informatieavonden en het afwegen voor pro's en contra's over het keerpunt en wachthalte van het R-net in het tracé van het HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) lijkt na de bijeenkomst van vorige week dinsdag dan toch het einde in zicht. Het ging niet zonder slag of stoot.

Dat het keerpunt definitief aan het einde van de Zuid-Boulevard komt is een zekerheidje. Een bezoeker die nog even aanhaalde waarom de lijn niet doorgetrokken kon worden via de Sportlaan en de Drieplassenweg om vervolgens via het Vuurbaakplein terug te rijden kreeg nul op het rekest. Deze optie was tijdens de bijeenkomst in december al naar de prullenbak verwezen.

Ook de optie om op het Vuurbaakplein een eindpunt met keerlus te creëren was al van de baan. De discussie spitste zich toe over de juiste plek van de wachthalte aan het einde van de Boulevard. Dat het keerpunt bij de lus ter hoogte van het wooncomplex Triton zou komen was al een gepasseerd station. Dat de reizigers daar aan de strandzijde moeten uitstappen was ook geen nieuws. Blijft de vraag waar de wacht- en tevens instaphalte aan de overzijde moet komen. Hoe dan ook, het doortrekken van de buslijn van R-net tot aan het einde van de Boulevard is voor de reizigers en toeristen dus ook voor Katwijk een goede zaak.


Respect

Er was heel wat gesteggel over de juiste plek voor de wachthalte. Gespreksleider Jan Kreuger was op een zeker moment genoodzaakt om de aanwezig respect voor elkaar te vragen want het ging er af en toe best wel een beetje heftig aan toe. Een echtpaar hield het voor gezien en verliet de zaal.

Het uitgangspunt om de wachthalte niet ter hoogte van Triton te plannen, waar nu een aantal parkeerplaatsen is in de zogenaamde 'druppel', vond de meeste bijval. Op deze plaats zouden wel invalidenparkeerplaatsen moeten blijven en mogelijk een fraaie opvulling met beplanting kunnen komen. De wachthalte zal aan de bewoonde zijde voorbij Triton moeten komen ten koste van een aantal parkeerplaatsen. Dit plan wordt nu uitgewerkt. Het eind(punt) is in zicht. Hoe dan ook, in 2020 zal de bus gaan rijden.