Marjan de Jong en Marien Guijt (HSK) tekenen de fusie-overeenkomst.
Marjan de Jong en Marien Guijt (HSK) tekenen de fusie-overeenkomst. Foto:

PCOK en HSK gaan verder als Stichting Prohles

fusie n Sinds 1 januari gaan de stichting PCOK en de stichting HSK samen verder onder de naam Prohles, Protestants-christelijk en Hervormd basisonderwijs Katwijk.

Prohles is een unieke naam in Nederland, waarvan meerdere betekenissen goed passen bij de nieuwe organisatie. Het nieuwe logo, de nieuwe huisstijl en de website www.prohles.nl worden zo snel mogelijk gepresenteerd.


In Prohles liggen onder andere deze betekenissen verscholen: Het is het Latijnse woord voor kind, en daar draait het allemaal om in de nieuwe stichting; Prohles (met de h) verwijst dus naar het kind en naar het vanuit de PROtestantse en Hervormde traditie, LES geven. Natuurlijk is les geven een vereenvoudiging van de werkelijkheid in het onderwijs, maar deze term past wel in de omgang met kinderen; Daarnaast is het een positief klinkende naam: PRO… 'we staan er voor en we zijn er betrokken bij'.
De naam is bedacht door het Katwijkse ontwerpbureau Sandifort dat het nieuwe logo en de nieuwe huisstijl ontwerpt.

Directeur-bestuurder Rindert Venema van de nieuwe stichting zegt: 'Nergens in Nederland is een school of scholenstichting met dezelfde naam. Zo willen we ook uniek zijn en blijven binnen de Katwijkse gemeenschap. Bovendien staat Prohles er goed voor; samen gaan we vol vertrouwen op God en onder Zijn leiding de toekomst in.'

De nieuwe stichting beheert 12 basisscholen op 15 locaties en is verantwoordelijk voor het onderwijs aan zo'n 3.500 leerlingen. Er werken ongeveer 310 mensen.