Katwijk Marketing heeft alle plannen voor 2018 op een rijtje gezet. | Foto: PR
Katwijk Marketing heeft alle plannen voor 2018 op een rijtje gezet. | Foto: PR Foto:

Jaarplan van Katwijk Marketing 2018 gereed

marketingplan n Het is inmiddels meer dan vier jaar geleden dat Piet de Vries en Annemarie Guijt aan de slag gingen voor Katwijk Marketing en de organisatie een doorstart gaven. Toch zitten zij nog steeds vol met plannen over hoe de economie van Katwijk verder versterkt kan worden. In het jaarplan kunnen betrokkenen lezen welke projecten er in 2018 op de agenda van de marketingorganisatie staan.

De Vries is nog vol enthousiasme: "We maken weloverwogen keuzes over welke projecten we oppakken en welke niet. Voor dit jaar hebben we bijvoorbeeld besloten om al onze bovenregionale promotie binnen de STAD+KUST-campagnes, voortgekomen uit onze samenwerking met Leiden en Noordwijk, vorm te geven. De campagne DIT! is Katwijk krijgt een vervolg en we gaan bekijken of we onze kanalen VVV Katwijk en DIT! is Katwijk kunnen samenvoegen." Katwijk Marketing heeft er vertrouwen in dat de projecten bijdragen aan het voortzetten van de economische groei van de afgelopen jaren.

Meer persoonlijk contact

De rol als verbinder tussen de verschillende partijen die actief zijn op het gebied van toerisme en recreatie krijgt in 2018 nadrukkelijk meer aandacht dan de voorgaande jaren. De Vries: "We merken dat het nodig en nuttig is om nóg meer energie te steken in het contact met onze achterban. De enthousiaste reacties die we ontvingen tijdens de eerste bijeenkomst van het Kunst en Cultuur Platform zijn daar een goed voorbeeld van. Daarom hebben we 'relatiemanagement' als speerpunt opgenomen in het plan. We zijn onder andere van plan om meer structuur aan te brengen in onze nieuwsbrieven. En om vaker bijeenkomsten en andere persoonlijke contactmomenten in te plannen."

Resultaatmeting

Anders dan voorgaande jaren zijn in het plan ook de doelstellingen en meetindicatoren overzichtelijk opgenomen. Zo maakt de organisatie het zichzelf en andere belanghebbenden nog makkelijker om aan het einde van het jaar te beoordelen of de activiteiten succesvol zijn geweest.


Het jaarplan is, net als andere publicaties van Katwijk Marketing, online te vinden via www.katwijkmarketing.nl. Geïnteresseerden kunnen ook een printversie opvragen bij Annemarie Guijt via aguijt@katwijkmarketing.nl of (071) 303 07 07.


De geschiedenis van de Rijn

lezing n Van de Romeinen, het Rheingold en de Lorelei tot economische levensader, waterwolf en inspirator van schrijver en schilders: De Rijn is een inspiratiebron.

Martin Hendriksma schreef er een kolkend boek over dat door de levendige stijl en de verrassende en onvergetelijke anekdotes onze kijk op De Rijn voor altijd verandert. Op woensdag 24 januari om 20.00 uur komt Hendriksma in de Katwijkse bibliotheek de prachtige verhalen delen die hij tegenkwam op zijn tocht van de bron in Zwitserland tot de uitmonding in de Noordzee.

Rijnverhalen

Iedereen weet dat onze nationale rivier De Rijn bij Lobith het land binnenstroomt. Maar waar komt dat machtige water vandaan en wat komt het onderweg zoal tegen? Schrijver en journalist Martin Hendriksma (1966) trok van de bron bij de Zwitserse Gotthardpas naar de uitmonding in de Noordzee bij Hoek van Holland. Onderweg verzamelde hij een schat aan verhalen. Van de laatste zalmvisser en de gekrenkte havenbaron tot Rijncomponist Robert Schumann die zich in de rivier wilde verdrinken. Schippers, schilders en soldaten brengen het water tot leven. Samen vertellen ze het levensverhaal van de rivier die de geschiedenis van landen, steden en mensen al sinds de Romeinen bepaalt.
Zijn boek 'De Rijn: biografie van een rivier' (2017) is een ode aan de rivier. Het is de eerste internationale biografie over De Rijn, vol romantiek, met rauwe verhalen en avontuur.

Toegangskaarten zijn te koop in alle bibliotheekvestigingen en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Prijs voor bibliotheekleden € 6,- en voor niet-leden € 8,00.


Filmavond in de bieb

speelfilm n De eerste filmavond in de bieb in 2018 kan weer in de agenda worden gezet. Op 10 januari om 19.30 uur staat in de Hoofdbibliotheek een film op het programma, gebaseerd op de bekroonde bestseller van schrijver Julian Barnes over vriendschap en liefde en hoe herinnering alles ingewikkeld maakt.

Jim Broadbent speelt Tony Webster, een gepensioneerde, gescheiden man die een teruggetrokken en rustig leven leidt. Wanneer zijn verleden hem plotseling in lijkt te halen, is het gedaan met de rust. Van de moeder van zijn eerste vriendinnetje Veronica erft hij het dagboek van zijn beste jeugdvriend en studiegenoot, die destijds zelfmoord pleegde. Hij wordt gedwongen de waarheid over zijn eerste liefde en de ondraaglijke consequenties van de beslissingen die hij lang geleden maakte onder ogen te zien.

Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. De zaal is open vanaf 19.00 uur.