Auto in brand op Boulevard

autobrand n Tijdens de jaarwisseling is het voor de brandweer Katwijk een niet al te drukke avond geweest. De brandweer heeft een aantal vreugdevuurtjes moeten blussen in verband met gevaar door de harde wind en wegvliegende vonken.

In de Fagelstraat is een speeltoestel verloren gegaan. Metershoge vlammen sloegen om zich heen en verwoeste het speeltuintje in de wijk. Hierna is de brandweer terug gegaan naar de kazerne. Later in de nacht rond de klok van 2 uur kwam er een melding binnen van een voertuigbrand aan de noordkant van de Boulevard. Hier komt de politie als eerste ter plaatse en neemt de brandblusser ter hand om de brand te blussen.

Dit blijkt toch echt een klusje voor de brandweer omdat tijdens het spuiten de vlammen alleen maar hoger en meer werden. Doordat de brandstofslang lek was werd door het blussen de benzine alleen maar opgegooid en werden de vlammen groter. De spuitgasten die snel ter plaatse waren hebben het voertuig niet meer kunnen redden. Ook voor de spuitgasten was het een klusje die meer aarde in de voeten nam. Nadat er eerst een bluspoging werd gedaan met een straal one seven, het witte schuim, werd er later besloten een tweede straal bij te pakken en de auto hydraulisch omhoog te krikken om er beter bij te kunnen. Dit bleek succes te hebben en hierdoor werden de vlammen al snel minder. Het voertuig moet als verloren worden beschouwd.

De brand is waarschijnlijk ontstaan door een stuk vuurwerk dat onder de auto explodeerde. Hierdoor was de bumper van het voertuig geslagen en waren de airbags ook afgegaan in het voertuig. Door de knal was dus ook de brandstofleiding losgeslagen en was de brand ontstaan.

Omdat het voertuig als verloren mag worden beschouwd word het later door een takelbedrijf afgevoerd en kan de vakantieganger op zoek naar een andere auto om alsnog naar huis te kunnen rijden.