Concert op orgel en trompet

nieuwjaarsconcert n Op 6 januari vindt er een nieuwjaarsconcert plaats in de Nieuwe Kerk. Hugo van der Meij zal het grote vierklaviers-orgel bespelen en Pascal van de Velde zal zijn verschillende trompetten bespelen. Ook zal Hugo van der Meij enkele orgelsolo's ten gehore brengen, en improviseren op verzoek. Samen spelen ze o.a. The phantom of the opera, Tennessee uit Pearl Harbor, maar ook de Suite Gotique van L. Boellmann.

Pascal van de Velde studeerde met onderscheiding af als Bachelor of Music aan het Utrechts Conservatorium bij docent Willem van der Vliet. Hij vervolgde zijn studie aan Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona bij docent Angel Serrano waar hij in 2007 afstudeerde als Master of Music. Pascal had de eer om masterclasses te ontvangen van Maurice André, Nicolas André en Eric Aubier tijdens de Internacional Curso de Musica 2007 in Benidorm. Ook was hij werkzaam in vele Nederlandse orkesten waaronder Het Promenade Orkest, Holland Orkest Combinatie, het ASKO en Schönberg Ensemble en 'l Orchestre Particolare. Op televisie was Pascal onder andere te zien en te horen bij Nederland Zingt.

Hugo van der Meij werd geboren op 30 maart 1992 te Katwijk. Al op zeer jonge leeftijd was hij achter de piano te vinden, en dat resulteerde in pianoles op 8-jarige leeftijd, van Peter Bontje. Na een aantal jaren pianoles te hebben genoten, stond dit tijdens de middelbare-school-periode op een laag pitje. Toen hij 16 jaar oud was ging hij op orgelles bij Sjaak van Duijn. Hij was 20 jaar oud, toen hij de cursus Koordirectie aan het UCK te Utrecht ging volgen. Momenteel is Hugo dirigent van 2 mannenkoren, een gemengd koor, een jongerenkoor en een kinderkoor. Ook speelt hij door het hele land als koorbegeleider op zowel orgel als piano en geeft hij steeds meer solo-orgelconcerten. Concertreizen brachten Hugo in België, Duitsland en Luxemburg. Ook verleende hij medewerking aan meer dan 25 cd-opnames. Hugo is kerkorganist in de Christelijke Gereformeerde Kerken te Katwijk en Rijnsburg.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt € 10,00 en t/m 12 jaar € 7,50. Wie reserveert via www.hugovandermeij.nl ontvangt u €2,50 korting.


Wake Up

lezing n Tienduizenden mensen zijn het boek 'Wake-Up- al gaan lezen. Ze zijn onder de indruk van de diepgang in Tijdslijnen en Feesten in de Bijbel. Ds. Arenda Haasnoot zal een verhelderende uitleg geven over dit boek.

De eerste avond gaat over Gods plan in de tijd. Een plan maar ook daadwerkelijk een tijdslijn die terug te vinden is in de Bijbel. Ook zijn er vele profetische schaduwen in het oude Testament te ontdekken die met de komst van Christus zijn vervuld. Gods vervullingen zijn echter niet voorbij. Voor het bijwonen van avond hoeft men het boek niet al gelezen te hebben. De eerste bijeenkomst in Het Kerkhaventje is op 11 januari. Aanvang 19.30 uur. De vervolgavonden zijn op 15 februari en 15 maart.