Alcohol tijdens feestdagen

Zeker tijdens de feestdagen wordt vaak aan ons gevraagd of alcohol gecombineerd kan worden met geneesmiddelen, en zo ja, hoeveel alcohol mag er dan genuttigd worden?

Als u geen geneesmiddelen gebruikt, hoeft het niet gezond te zijn om regelmatig een kleine hoeveelheid alcohol te gebruiken.

Hier is het natuurlijk wel van belang dat u maat kunt houden en het alcohol gebruik dus matig blijft.

Uiteraard dient u niet achter het stuur van de auto te gaan zitten als u alcohol heeft gebruikt. Sommige mensen drinken door de week minder alcohol, en in het weekend meer.

Overmatig alcohol gebruik kan erg ongezond zijn, drink dus met gezond verstand! Tijdens het gebruik van geneesmiddelen kan het nodig zijn om uw alcohol gebruik te matigen.

Het is helemaal afhankelijk van het soort geneesmiddel en uw gezondheid, in welke mate het alcoholgebruik ingeperkt moet worden.

In de eerste plaats dient u op te passen met alle geneesmiddelen die het reactievermogen kunnen beïnvloeden.

Denkt u hierbij aan slaapmiddelen, maar ook middelen tegen epilepsie en sommige pijnstillers.

Als u ook nog alcohol hierbij gebruikt, kunnen nadelige bijwerkingen versterkt worden. Ook bij antipsychotica en antidepressiva kan dit een probleem zijn.

Indien u een antibioticum kuur krijgt voorgeschreven, is het afhankelijk van het soort antibioticum, maar in sommige gevallen is matig alcohol gebruik geen probleem.

Zoals u zult begrijpen kan het advies om alcohol en geneesmiddelen te combineren erg variëren.

Indien u het helemaal zeker wilt weten, vraag dan even om advies bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114. Ik wens u hele mooie kerstdagen.