Muzikanten werken mee aan sfeervolle kerstnachtdienst in Grote Kerk. | Foto: pr.
Muzikanten werken mee aan sfeervolle kerstnachtdienst in Grote Kerk. | Foto: pr. Foto: pr

Kerstnachtdienst in Grote Kerk in nieuw jasje

Sfeer n Sinds mensenheugenis wordt op kerstavond een kerstnachtdienst gehouden in de Grote of Laurentius Kerk van Rijnsburg.

Deze dienst staat in het teken van het traditionele kerstlied. Ook dit jaar is weer gekozen voor een opzet zoals ze die in Engeland kennen. Carols and Lessons, wat staat voor kerstliederen en schriftlezingen. Het verhaal van de geboorte van Jezus wordt verteld aan de hand van de bekende teksten uit de bijbel. Dominee Albert Meek neemt de leiding van de dienst voor zijn rekening.

De Schriftlezingen en gebeden worden steeds afgewisseld door kerstliederen te zingen die hierop aansluiten. Waar in de Engelse traditie de Carols worden gezongen door het koor, gebeurt dat in de Grote Kerk door de bezoekers. Gemeentezang dus. En uiteraard in het Hollands.

De samenzang van de kerstliederen wordt begeleid door klassieke instrumenten. Niet alleen door het orgel, maar ook door een koperkwartet, hobo, dwarsfluit en pauken. Door deze magnifieke samenklank ontstaat een zeer traditionele sfeer, waarbij het heerlijk is om te zingen.

Muzikale medewerking

Aan de sfeer in de kerstnachtdienst wordt veel aandacht besteed. De essentie van het geloof is natuurlijk niet in sfeer te vangen, maar op een avond als deze is ze bijna onmisbaar. Naast de prachtige kerstliederen wordt de sfeer ook neergezet door de aankleding van de kerk en de sfeervolle verlichting.

Muzikale medewerking wordt verleend door Dick Durieux (orgel), Jan Willem de Winter en René de Mooij (cornet), Gerard Mostert en Lars van der Mey (trombone), Marjo van Westerop (hobo), Martine van Dijk (dwarsfluit) en Rob Aarssen (pauken en slagwerk)

U bent dus van harte uitgenodigd voor deze Kerstnachtdienst op maandagavond 24 december. Aanvang van de dienst is om 22.30 uur, maar de deuren staan om 22.00 uur al open.

Afbeelding