Afbeelding
Foto: pr

Lezers schrijven

Ingezonden n De reacties op de dringende oproep AED, welke 29 november in deze krant is gepubliceerd, was geweldig. Veel mensen hebben gereageerd van hoe goed dit is. Wat levens kan redden maar dan wel voor iedereen. Denk niet mij gebeurd dat niet.

Via Facebook pagina "Je bent een echte Rijnsburger" kwam ook veel los. Hier reageerde Ivo Joost vd Mey. Hij heeft meegezocht bij wie en waar er een AED hangt en kwam op een getal van 32 AED's uit. Ik heb enkelen al benaderd of ze mee willen werken om de AED op te geven bij de Hartstichting, want 27 stuks waren niet gemeld en ook niet gecontroleerd. Er was er zelfs 1 bij die in november 2012 voor het laatst gecontroleerd was. Dat houdt in als je de AED nodig hebt en je sluit hem aan bij een patiënt en drukt de knop in geeft de AED aan "batterij leeg". Ik denk dat we dat allemaal niet mee willen maken als je hulp verleent. Ook geen reactie van Dunavie wat heel erg jammer is. Als alle huurders in de buurt 10 euro cent per maand, dus 1 euro 20 per jaar verhoging van de service kosten krijgen van Dunavie is de AED in 10 jaar afgeschreven en wie weet hoeveel mensen mee kan redden in die 10 jaar. Natuurlijk hoop je dat het niet nodig is……maar toch.

Ook het Wellantcollege heeft gereageerd. Hier is ook een AED, maar die hangt binnen en na bepaalde tijd gaat de school op slot. Deze wordt nu buiten gehangen in een kast waar dan iedereen gebruik van kan maken. De gebruiker zorgt via de ambulancedienst dat alles weer vernieuwd wordt van de verzekering van de patiënt. Via de app HartslagNu kan je precies zien waar er een AED hangt, binnen of buiten en van hoe laat tot hoe laat je er bij kan. Is best noodzakelijk want tijd is kostbaar om de ambulance naar de goede te sturen die wel bereikbaar is. Dat geeft de app precies aan

Ik hoop dat er nog meer reacties komen en dat we met velen kunnen bereiken wat zo hard nodig is. Alles wat ik schrijf of opmerk is positief bedoeld voor de mede mens…..Dus ook voor u.

Piet Heemskerk,
Waterkers Rijnsburg


Vrede centraal bij Kerstviering PCOB

Mooi n De leden van de P.C.O.B. genoten vorige week woensdag van een mooie kerstviering in De Voorhof.

Het gekozen thema 'was deze keer een kerstwens: 'Vrede voor jou, Vrede voor U'. De gezongen liederen werden begeleid door Kees van Delft. Ook verzorgde hij een prachtig muzikaal intermezzo.

De kaarsen werden ontstoken als teken dat het Licht van de wereld, Christus, aanwezig is.

Voorzitter Dick Schoneveld ging wat dieper op het woord 'Vrede' in. In de Bijbel is 'Vrede' niet alleen een uiterlijke toestand van rust, maar ook een innerlijke. Het heeft met het Verbond met God te maken. Jezus zegt: "Mijn Vrede geef ik u, niet zoals de wereld die geeft, geef ik hem u. Mijn Vrede laat ik u na, zoals de wereld die niet geven kan, die duurt maar kort. De Vrede die ik jullie geef is een ander soort Vrede dan de Vrede van de wereld. De Vrede, waar het in deze Kerstviering om draait is een Vrede, die altijd blijft: Vrede voor altijd.

Na de lunch genoten de aanwezigen van prachtige beelden en zang van het Urker Mannen Ensemble. Met de wens van gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2019 werd deze druk bezochte kerstviering van de PCOB afgesloten. Het bestuur en de leden van de PCOB zien terug op een zeer geslaagde kerstviering. | Foto: pr.