Joël Tillema kwam tegen IJsselmeervogels niet tot scoren. | Foto: C. Spruijt
Joël Tillema kwam tegen IJsselmeervogels niet tot scoren. | Foto: C. Spruijt Foto: C. Spruijt

Dubbel verlies voor Rijnsburgse Boys

Voetbal n De winterstop ingaan met een verliespartij, dat wil geen enkele ploeg.

De winterstop ingaan met de wetenschap dat er maar liefst zes keer op rij niet is gewonnen is al helemaal geen pretje. De laatste partij van 2018 tegen IJsselmeervogels werd kansloos met 4-1 verloren. Bovendien nemen in de winterstop maar liefst vier spelers afscheid van de Uien. Dubbel verlies dus voor de club die op de elfde plek een paar weken aan herstel kan gaan werken.

Afscheid

Het is voor de Rijnsburgse Boys supporter vooralsnog niet het leukste seizoen. Na een flitsend begin kwam op 13 oktober plotseling de klad erin. Tegen FC Lienden werd onnodig verloren en hoewel er op 3 november uit tegen Barendrecht nog net aan werd gewonnen (4-5) werden er sindsdien slechts twee punten bijgeschreven. Dat is erg weinig voor een ambitieuze club, die in de wintersport vier spelers ziet vertrekken.

Van Bart Freke wist men dit al. Een wederom opspelende blessure heeft hem doen besluiten te stoppen met voetballen. Anders is het met Hidde Prijs en Wesley Goeman. Eerstgenoemde gaat een divisie lager spelen en proberen FC Lisse hogerop te helpen. Goeman schiet te hulp bij het in degradatienood verkerende VVSB. Hij komt zijn oude club al snel tegen in het nieuwe jaar. Ook Maikey Parami stopt. Hij heeft een jong gezin en gaat een hbo studie volgen. Die combinatie met ook nog eens drie keer trainen en een wedstrijd op zaterdag wordt hem allemaal iets teveel. Er is ook nog een vijfde speler voor langere tijd niet inzetbaar. Donny van Oijen lijkt voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Hij zag zaterdag vanaf de tribune, samen met de geblesseerde Jeffrey Jongeneelen, dat zijn teamgenoten het in de eerste helft nog konden bijbenen tegen de ´Rooien´ uit Bunschoten-Spakenburg. Na het uitvallen van doelman Van Nieuwkoop stond het na de rust in no time 4-0.

De eretreffer van de Rijnsburgers kwam op naam van Marc Magan. Het hoofd leegmaken en fris aan de start verschijnen in het nieuwe jaar. Op 12 januari komt GVVV al op bezoek.


Wintervoetbalevenement in sporthal Middelmors

Event n In Duitsland Hallenfussbal genaamd zal voor de tweede keer in Sporthal Middelmors gaan plaatsvinden.

Donderdag 27 december start om 16.00 uur het Oliebollen G-toernooi met teams van Rijnsburgse Boys, Katwijk, VVSB, Quick Boys, FC Oegstgeest, Alphense Boys en UVS.

Vrijdag 28 december is het de beurt aan de 'sterren van weleer' met teams bestaande uit regionaal bekende spelers van 35 jaar en ouder. Teams van Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Noordwijk en FC Lisse zullen vanaf 17.30 uur de bal laten rollen. Zaterdag 29 december is het, vanaf 12.00 uur, de beurt aan alle 2e en 3e teams van alle regioclubs. Tot en met 5 januari is er overdag altijd een selectietoernooi van de jeugd van Rijnsburgse Boys, die met heel veel jeugdteams de strijd aangaan. Vrijdag 4 januari om 18.00 uur is het de tijd voor de 50+ 'veteranen' van o.a. Rijnsburgse Boys, Katwijk en Valken '68. Voor de exact ingevulde kalender verwijzen wij u naar de website van Rijnsburgse Boys.nl.


Expositie Lisette Hogewoning

Creatief n Van vrijdag 11 t/m vrijdag 31 januari 2019 zullen de collages van Lisette Hogewoning te bewonderen zijn in het gemeentehuis van Katwijk.

Lisette Hogewoning is een kunstenares uit Sassenheim, maar heeft jaren in Rijnsburg gewoond. Zij won vorig jaar twee aanmoedigingsprijzen voor haar bijzondere werk. Ze maakt hele persoonlijke collageportretten, opgebouwd uit knipsels, foto's en andere zaken, zoals een geboortekaartje of trouwkaart. Alles in het schilderij heeft met het onderwerp te maken, waardoor het schilderij niet alleen uniek is, maar ook ontzettend persoonlijk. Het doel is niet direct een portret met 100% gelijkenis, maar juist om de essentie van de persoon in het portret in beeld te brengen. Alle collages vertellen een verhaal. Elke keer als je ze bekijkt, zie je weer iets nieuws.

Op deze foto zien we een collage van het standbeeld 'Pootje baden', die op de Katwijkse boulevard te vinden is. Zeker de moeite waard om in de maand januari een kijkje te nemen op het gemeentehuis. Voor meer informatie: www.mixupart.nl.

Afbeelding