Nieuwjaarsduik

Fris n Voor het derde jaar op rij wordt er op 1 januari om 13.00 uur een frisse duik genomen in het Valkenburgse Meer. Meer info over de nieuwjaarsduik is te lezen op de Facebookpagina van de brasserie Buitenhuis.


Lichtjes op oorlogsgraven

Valkenburg n Op maandag 24 december 2018, kerstavond, branden in heel Nederland lichtjes op oorlogsgraven. Een lichtjesavond die al een aantal jaren gehouden wordt ter nagedachtenis aan de gevallenen gedurende de Tweede Wereldoorlog. Arjan den Hertog uit Katwijk, zag het al een aantal jaren op facebook voorbij komen en voelde het als zijn plicht dit ook te organiseren in Valkenburg ZH. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn en zelf ook een kaarsje aan te steken. De lichtjesavond wordt mede mogelijk gemaakt door Oranjevereniging 'Wilhelmina' uit Valkenburg. Zij hoorde van het idee en waren direct bereid al de kaarsen te sponsoren. Om 17.00 uur is het verzamelen bij de militaire begraafplaats aan het Castellumplein 1 in Valkenburg, naast de Hervormde Kerk. De kaarsen zullen de hele avond branden.


Oliebollenritten

Stoomtrein n Of het een romantische rit door een besneeuwd landschap wordt, kunnen ze bij Stoomtrein Katwijk Leiden niet beloven, maar een winterse rit met een stoomtrein rond het Valkenburgse meer is sowieso iets bijzonders en levert sfeervolle fotomomenten op. De winterritten worden gereden vanaf donderdag 27 december a.s. tot en met 30 december a.s. Het museum is geopend van 10.30 uur tot 17.00 uur. De stoomtrein rijdt elk heel uur vanaf 11.00 uur en de laatste rit wordt om 16.00 uur gereden. U hoeft niet te reserveren. Voor een kaartje betaalt u € 10,00 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De jongste kinderen mogen gratis mee.