Afbeelding
Foto: pr

Ernst & Bobbie in de Muze

Cultuur n Op zaterdag 19 januari 2019 organiseert de Ronde Tafel 115 Katwijk/Noordwijk twee benefietvoorstellingen van 'Ernst, Bobbie en de Rest' met hun allernieuwste show 'Geklungel in de jungle' in het Noordwijkse Theater de Muze. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel.

De Ronde Tafel 115 is er trots op dat het gelukt is om Ernst en Bobbie naar Noordwijk te halen. Een succes mede mogelijk gemaakt dankzij de belangeloze inzet van diverse sponsoren die de productiekosten van de theatervoorstelling (grotendeels) betalen. Daardoor kan de netto-opbrengst van de voorstelling ten goede komen aan Stichting van het Kind. Deze organisatie zet zich in voor ruim 350 kinderen uit de Duin- en Bollenstreek die wegens omstandigheden niet meer thuis wonen.

Kaarten voor deze voorstelling kosten €19,95 waarmee kopers rechtstreeks Stichting van het Kind steunt. Kaarten voor Ernst, Bobbie en de Rest zijn per direct verkrijgbaar via de theaterkassa van de Muze (071 36 46 226) of via de website: www.demuzenoordwijk.nl.


Dorpshuis één jaar actief

Januari n 2019. Het Dorpshuis Rijnsburg bestaat in januari 1 jaar.

Dat vieren zij grootst door middel van een leuke kindermiddag op 23 januari van 15:00 tot 16:30. Kinderen kunnen die middag gratis komen knutselen, nagels laten lakken, nep tattoos laten zetten, onbeperkt suikerspinnen en limonade eten/drinken, dansen met DC Dance en wat winnen met een loterij. Dus zet deze datum alvast in uw nieuwe agenda. Woensdag 19 december kunnen kinderen kerstballen komen knutselen. Kosten hiervoor twee euro.


Schilderles in De Voorhof

Welzijnskwartier n organiseert allerlei activiteiten o.a. voor volwassenen, in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Zo ook schilderles, in de Voorhof, Vliet NZ 36 te Rijnsburg. Op woensdagmorgen wordt dit door een ervaren docente mevrouw Sonja Wagemans begeleid, van 9.00 tot 11.30 uur. Er zijn nog enkele plaatsen voor nieuwe deelnemers. Heeft u interesse, informeer dan snel, want vol is vol. De cursus is voor iedereen die wil gaan schilderen of hier al mee bezig is, beginner of gevorderd. Ervaring is niet vereist, u wordt individueel begeleid. U bent vrij om het onderwerp en het materiaal waarmee u wilt schilderen te kiezen.

Loopt u op woensdagmorgen eens vrijblijvend binnen, laat u inspireren en proef de sfeer in de groep. De kosten voor deze activiteit zijn € 130,00 per seizoen, er zijn per seizoen 2 x 12 lessen. Een kopje koffie en/of thee kost € 1,00.


Rijnsburgse Boys tekent contract Schoon Belonen

Afval n Voetbalvereniging Rijnsburgse Boys heeft vorige week dinsdag het contract ondertekend voor deelname aan het programma Schoon Belonen.

Via Schoon Belonen gaan scholen en verenigingen een samenwerking met de gemeente aan voor het schoonhouden van de omgeving. Het inleveren van vuilniszakken met zwerfvuil levert een beloning van de gemeente op.

Rijnsburgse Boys sluit zich als Supporter van Schoon aan bij het programma Schoon Belonen om bij te dragen aan een gezondere wereld voor volgende generaties. "Wij hopen als club een voorbeeld te kunnen zijn voor onze leden en bezoekers, en mensen te inspireren om bewuster met afval om te gaan. Verbeter de wereld, begin bij jezelf.", laat de club weten.

1997 kilo afval

De gemeente biedt het programma Schoon Belonen sinds begin 2017 aan. Het programma telde toen 4 deelnemers. Vanaf die tijd hebben zich steeds meer clubs aangesloten. Dat is te merken aan de totale hoeveelheid opgehaald afval. In 2017 werd bijna 1500 kilo afval ingeleverd bij de gemeente. Dit jaar stond de teller in november al op 1997 kilo. Het ingeleverde afval bestaat vooral uit plastic, metaal en drinkpakken. Rijnsburgse Boys is de 14e deelnemer die de omgeving rond hun vereniging schoon gaat houden. Wethouder Rien Nagtegaal is hier erg blij mee: "Het aanpakken van zwerfafval is een belangrijke opgave. Daarom is het geweldig dat steeds meer scholen en verenigingen zich bij Schoon Belonen aansluiten. Samen kunnen we echt een verschil gaan maken om Katwijk schoon en leefbaar te houden."

Schoon Belonen is een programma waarmee gemeenten scholen en verenigingen aanmoedigen om bewust met afval om te gaan en om de openbare ruimte schoon te houden. Zo wordt op een leerzame en bewuste manier zwerfafval in de omgeving aangepakt. Ingezamelde volle zakken afval en georganiseerde schoonmaakacties worden bijgehouden op een stempelkaart. Een volle stempelkaart kan worden ingeruild voor een financiële beloning van 30 euro die de school of vereniging naar eigen wens mag besteden.

Wilt uw club of vereniging ook meedoen aan het programma Schoon Belonen en samenwerken met de gemeente om de omgeving schoon te houden? Aanmelden kan via schoonbelonen@katwijk.nl. Voor meer informatie over Schoon Belonen kunt u ook terecht op www.supportervanschoon.nl.