Zingend geloven op weg naar Kerst

Kerk n Op zondag 16 december is er in de Grote kerk om 17.00 uur een zingend geloven dienst.

Het thema van deze dienst is: 'Gaandeweg Hem tegemoet'. In een drukke hectische wereld zijn wij op weg naar het kerstfeest.

De geboorte van Christus. Voorafgaand vier adventsweken om ons voor te bereiden op dit grote feest. Nemen wij de tijd om ons voor te bereiden? Of zijn we alleen maar druk met het gezellig maken in deze donkere dagen?

Organist Arjan Wouters verzorgt de muzikale medewerking tijdens deze dienst. Ds. Meek verzorgt de teksten die het geheel met elkaar verbinden.


Gemeentezorgpolis

Collectief n Heeft u een laag inkomen en veel zorg nodig? Dan komt u misschien in aanmerking voor de gemeentepolis.

Dit is een collectieve zorgverzekering die gemeente Katwijk samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid aanbiedt. De collectieve zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en 2 verschillende aanvullende verzekeringen. De dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts.

U komt in aanmerking voor de gemeentepolis als uw inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm én u niet teveel eigen vermogen heeft. Op www.gezondverzekerd.nl ziet u in een paar stappen of u in aanmerking komt voor deze zorgverzekering. Hier kunt u ook eenvoudig het pakket samenstellen dat bij u past én dit met u huidige verzekering vergelijken. Ook kunt u op deze website de verzekering direct afsluiten.

Premies op een rij

Hieronder ziet u wat u per pakket, per maand betaalt. AV-Gemeente Standaard € 128,67 (uw voordeel € 30,53). AV-Gemeente Top € 145,30 (uw voordeel € 39,80)

Wilt u snel en eenvoudig overstappen? Ga naar www.gezondverzekerd.nl en vul bij gemeente "Katwijk" in. Heeft u nog vragen of vindt u het moeilijk om zelf de overstap te regelen? Dan kunt u ook langskomen. Op donderdag 13 december kunt u tussen 9.00 – 11.00 uur naar De Schelp komen (Suurmondstraat 1, Katwijk). Daar kunt u uw vragen stellen maar ook hulp krijgen met het afsluiten van de verzekering.

U kunt tot en met 31 december 2018 aanmelden. Zorg en Zekerheid regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering.


Luister naar de Katwijksche PostCast

Informatief n De Katwijksche Post is vorige maand met iets nieuws begonnen: podcasten. Iedere donderdag verschijnt een aflevering van de Katwijksche PostCast. Met nieuws en verhalen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.

Wat is nu eigenlijk een podcast? Men kan het 'radio on demand' noemen. Luisteren naar een programma wanneer en waar u wilt. Op uw smartphone, tablet of computer.

De Katwijksche PostCast is te beluisteren via Soundcloud. Ga naar www.soundcloud.com, vul in de zoekbalk Katwijksche PostCast in. Luister, 'like' het, 'repost' het, deel het en voeg het toe aan uw afspeellijst. Door te kiezen voor 'volgen' krijgt u vanzelf een melding zodra een nieuwe PostCast verschijnt. De Katwijksche PostCast is ook te beluisteren via www.allesoverkatwijk.nl

Deze week geven citymanager Piet de Vries, hotelier Marian Krijgsman, CDA-raadslid Irene van der Plas en organisator Ton Frissen hun mening over Katwijk Marketing. En in de CritiCast (politiek met een knipoog) praat wethouder Gerard Mostert in jip- en janneketaal.

Kaartavond in de GoGo

Buurtvereniging Irissenstraat organiseert dinsdag 18 december in De Voorhof weer een gezellige Kerst Klaverjas- en Jokeravond. Er zijn leuke prijzen te winnen. Aanvang 20.00 uur.