Tom Boks keeper van HFC wordt belaagd door RBB. | Foto: Hans Heemskerk.
Tom Boks keeper van HFC wordt belaagd door RBB. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Rode kaart in plaats van penalty breekt RBB op

n Rijnsburgse Boys-Kon. HFC 0-1

Voetbal n "We hadden in de tweede helft niet het geluk dat het balletje goed viel of de bal van Tillema er wel inging, maar in die fase zitten we nu effe niet." De mening van Wilfred van Leeuwen na de met 0-1 verloren wedstrijd tegen de Kon. HFC uit Haarlem.

De oefenmeester van Rijnsburgse Boys had vooraf beslist het gevoel deze tegenstander ´op te kunnen rollen´. De rode kaart voor verdediger Masies Artien, na een half uur spelen, gooide roet in het eten. De vrije trap werd in de rebound door Robin Eindhoven verzilverd.

Lichtpuntje

Voor RBB tv vertelde Van Leeuwen dat hij en zijn team er in de rust nog steeds in geloofden. "Ook met tien man, maar ik kan die jongens niets verwijten", aldus een duidelijk teleurgestelde trainer die gelukkig ook nog een lichtpuntje had gezien. Dat was het eerste optreden van Marc Magen in de basis van Rijnsburgse Boys. De Almeerder die in zijn eerste optreden voor de Uien (tweeënhalf jaar geleden!) zijn visitekaartje afgaf door tegen het grote Feyenoord in een oefenwedstrijd fraai de score te openen. Rijnsburgse Boys wist toen al een geweldig talent te hebben binnengehaald. Magan is zeker talentvol, maar het heeft hem tot nu toe bij Rijnsburgse Boys niet echt meegezeten.

Blessures noopten hem tot revalideren en terugknokken. Dat deed Magan beslist in oefenwedstrijden en in het tweede team pikte hij veelvuldig zijn doelpuntjes mee. Als hij fit was kreeg hij van trainer Mulders een enkele keer een invalbeurt. Wilfred van Leeuwen schonk hem afgelopen zaterdag zijn eerste basisplaats. Misschien ook vanwege de schorsing van Bram Ros, maar toch. Magan maakte zijn uitverkiezing meer dan waar en scoorde een ruime voldoende. Hij was daar na afloop zichtbaar opgelucht en blij mee. Het smaakt in ieder geval naar meer.

Rood

De wedstrijd Rijnsburgse Boys-Kon HFC was er niet echt een om in te lijsten. De laatste thuiswedstrijd van 2018, live uitgezonden door FOX tv, speelde zich af in een decor met veel wind en een matig veld. Rijnsburgse Boys probeerde het wel, maar niet alles lukte tegen een tegenstander met louter verdedigende intenties. Scheidrechter Edgar Bijl werkte ook al niet mee toe Frank Tervoert, hij stond in de basis vanwege de absentie van Jongeneelen, duidelijk in het strafschopgebied, een beuk kreeg van zijn tegenstander. Bijl zag geen overtreding, trok even later direct rood toen Masies Artien door de doorgebroken HFC spits Robin Eindhoven ongelukkig aantikte. Een rode kaart voor de Rijnsburgse Boys verdediger die de laatste weken niet goed in zijn (voetbal)vel lijkt te zitten. De vrije trap die volgde bleek de doodsteek voor de Rijnsburgers die a.s. zaterdag het voetbaljaar 2018 afsluiten in een uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels.


Geslaagde
Turn &
Fundag

Valken n Onlangs mochten de meiden van Gymnastiekvereniging de Valken meedoen met de turn & fundag 12+.                 Deze wedstrijd is alleen voor turnsters die 12 jaar en ouder zijn.

Alle meiden moesten een oefening laten zien op de ongelijke brug, lange mat, trampoline en de evenwichtsbalk. De balk is altijd erg lastig aangezien deze maar 10 centimeter breed is. Ondanks dat heeft iedereen mooie oefeningen laten zien. We mochten naar huis met maar liefst 4 medailles. | Foto: pr.

Afbeelding