De stratenmakers W. Rovers en J. van der Meij. | Foto: pr.
De stratenmakers W. Rovers en J. van der Meij. | Foto: pr. Foto: pr

Stratenmakers in het zonnetje gezet

hulp n Op maandag 3 december zijn twee stratenmakers van de gemeente Katwijk in het zonnetje gezet door burgemeester Cornelis Visser voor hun helpende hand bij een verkeersongeval.

Eerder dit jaar hielpen de heren W. Rovers en J. van der Meij bij een ongeval waar een kind onder een auto terecht was gekomen. De heren hebben direct de weg afgezet met hun zwaailichten en geholpen om het kind onder de auto vandaan te halen. De jongen had wat schaafwonden maar was verder niet gewond geraakt. Nadat de jongen in de auto weer wat tot rust was gekomen, is hij veilig naar huis gebracht.


DVS en Jubilate: 65 jaar en nog steeds springlevend

Feest n Onlangs vierde twee Katwijkse verenigingen hun 65ste verjaardag: het Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate alsook de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS).

Ter gelegenheid van dit jubilea is er 26 februari 2019 een gezamenlijk jubileumconcert in de Theaterhangaar. De voorzitters van de verenigingen Herman de Best en Arie van Duyn zien uit naar dit festijn.

Groot

Zowel Jubilate als DVS zijn grote verenigingen, allebei meer dan 200 leden. Toch is dat niet altijd zo geweest. Tot in de zestiger jaren stond het verenigingsleven centraal, daarna kwam er meer welvaart, gingen mensen voor een carrière en zakte het ledenaantal in. Bij DVS werd het traditionele pijperkorps vervangen door een tamboer- en trompetterkorps en moesten we in de zeventiger jaren een andere weg inslaan', geeft Van Duijn aan.

De Best herkent dat: 'Begin jaren zeventig stond de teller op 115 leden, waarna in de jaren daarna het ledental gestaag steeg tot 230. Er zijn ook veel alternatieve mogelijkheden, zodat het een uitdaging is om interessant te blijven voor nieuwe leden. Het ledenaantal van Jubilate is al enige jaren stabiel op ongeveer 200 leden. Feit blijft dat wij onze verenigingen klaar moeten maken voor de nieuwe tijd'.

Er is alle reden om het jubileum van beide verenigingen groots en samen te vieren. En dat gaat ook gebeuren. Van Duijn en De Best worden razend enthousiast over het grote gezamenlijke jubileumconcert op 26 februari 2019 in de Theaterhangaar te Katwijk, met als thema: 'Friends For Life'.

De Best: 'Het idee ontstond in 2017 na de succesvolle Kattukse Maestro van DVS on Stage. Eén van de kandidaten was Harrie de Bruin, directeur van de Theaterhangaar. Jubilate en DVS besloten om daar het feest te vieren met een galaconcert met Jubilate, de DVS Marchingband, Junioren en DVS on Stage'.

Van Duijn: 'De mensen zullen niet weten wat ze meemaken. Ze worden in gala ontvangen en we gaan ze ook vragen om zoveel mogelijk in gala naar het concert te komen. Het wordt afwisselend en snel. Ieder item duurt niet langer dan drie minuten en het publiek draait met de tribune van item naar item. Er wordt volledig gebruik gemaakt van alle faciliteiten van de Theaterhangaar. Visuele effecten vol met historische beelden, waardoor het concert voor oud-leden een bijzondere dimensie zal krijgen.'

De Best laat weten: 'Het aantal kaarten is beperkt, zo'n 1.100 stuks. Er is al een grote belangstelling, niet alleen uit Katwijk, maar uit heel het land willen mensen dit bijzondere concert niet missen. Hou daarom de media in de gaten en reageer snel zodra de kaartverkoop van start gaat.'