Rechts schiet Frank Tervoert de 2-1. Nummer 22 Joël Tillema speelde zijn 100ste wedstrijd. | Foto: Cor Spruijt.
Rechts schiet Frank Tervoert de 2-1. Nummer 22 Joël Tillema speelde zijn 100ste wedstrijd. | Foto: Cor Spruijt. Foto: pr.

´We hebben niet verloren van een stelletje koekenbakkers´

n De Treffers-Rijnsburgse Boys 3-1

Voetbal n Voorafgaande aan de wedstrijd tussen De Treffers en Rijnsburgse Boys rekenden de supporters van de Uien zich al voorzichtig rijk. Bij winst kon immers een flinke sprong op de ranglijst worden gemaakt.

De vijfde plek was in zicht.
De teleurstelling, na de 3-1 verliespartij, was groot, toen iedereen die de Rijnsburgers een warm hart toe draagt de club op de ranglijst terugvond op een tot nu toe teleurstellende tiende plek.

Hoge hoed

Trainer Wilfred van Leeuwen en zijn staf toverden een aantal verrassende wijzigingen in de opstelling uit de hoge hoed. De startende elf wellicht niet, al zou menig supporter spits Frank Tervoert eens in de basisopstelling zien verschijnen.

Hij startte echter wederom vanaf de bank en moest nog maar eens zijn opwachting maken toen zijn ploeggenoten tegen een 2-0 achterstand aankeken. Frank deed wat hij moest doen en dat was scoren. Jammer genoeg liet hij het bij een keer, waar een tweede doelpunt tot de mogelijkheden behoorde. Hij miste met een teenlengte. Jammer, het had de aansluitingstreffer betekend.

Van Leeuwen: ´Bij 2-2 had ik het nog moeten zien.´ Zijn team deed er alles aan. Er werd aanvallend gewisseld, maar in een kleine tien minuten maakte Treffers invaller Khalouta aan alle illusies een eind.

Honderdste wedstrijd

De wijzigingen in de opstelling van Rijnsburgse Boys waren beslist verrassend te noemen. Van Leeuwen posteerde Roderick Gielisse een linie naar voren. ´We wilden een extra balafpakker op het midden veld.´ Meer opvallend was het naar achter halen van aanvaller Maikey Parami. Topscorer Joël Tillema, hij speelde zijn 100ste wedstrijd voor Rijnsburgse Boys, startte in de spits. Alle goede bedoelingen ten spijt: Rijnsburg stond binnen twee minuten al met 1-0 achter. De buitenspelval klapte niet dicht en Sjoerd Ars kon simpel intikken. Na een kwartier spelen was het weer raak. Parami dacht de bal weg te schieten, maar raakte lucht. Balkestein kopte de 2-0 binnen.

Na de rust werd Jeffrey Jongeneelen vervangen door Frank Tervoert. De onfortuinlijke Katwijker bezocht later die avond het ziekenhuis. Daar werd een gebroken middenvoetsbeentje geconstateerd.

Dat betekent dat hij voor de winterstop niet meer in actie komt. Ook Bram Ros zal a.s. zaterdag op de tribune plaats nemen. Hij scoorde zijn vijfde gele kaart. Geen heerlijk, maar een vervelend avondje dus in Groesbeek. Zaterdag komt de Koninklijke HFC op bezoek, een week daarna de laatste wedstrijd van dit jaar: uit tegen IJsselmeervogels.


De Sint is weg uit Nederland

Hoor de HKR zingt, hand in hand

Geel-zwart gaat richting winterstop

De punten, die zijn nog niet op

HFC komt op bezoek

Nu eens geen pak voor de broek

Scoren moeten ze, ´t is echt is niet raar

Anders zijn de rapen gaar


n Prestaties team Multisport bij Euro Budo Cup 2018

Het n karateteam van Multisport heeft een super dag gehad bij de Euro Budo Cup 2018. Met

Hoogte- en diepte punten, maar al met al een top dag. Hieronder de uitslagen:

Lage banden

Yoran Souverijn 2de plaats; Geerte Pronk deelname

Jeugd hogere banden

Noa Rosmolen 2de plaats.

Jeugd bruine band en hoger

Yasmijn Oskam 3de plaats; Bo-Jenuati Roerig deelname

Kata's heren

Richard Pet 2de plaats; Bert Koekkoek deelname

Fights jeugd meisjes +70kg

Bo-Jenuati Roerig 2de plaats

Fights jeugd meisjes - 55kg

Joëlle Oskam 1ste plaats; Yasmijn Oskam 4de

Fights heren - 60kg

Daniel Achterberg 3de plaats

Fights senioren dames - 70kg

Marije Guijt 2de plaats

Tamara Grimmius 3de plaats

Fights senioren dames +70kg

Linda van Duijn 2de plaats; Marije Guijt 3de plaats.

Fights heren - 70kg

David Ooms 1ste plaats

Fights heren +70

David Ooms 3de plaats

Multisport Karateteam met aantal prijzen Euro Budo Cup 2018. | Foto: pr.