De wedstrijd Valken '68- TAVV was afgelopen zaterdagmiddag een zware bevalling. | Foto: S. de Mooij. Foto: Saam de Mooij

Valken'68 scoort drie keer

n Laten we het daarbij maar laten......

Voetbal n Zaterdag speelde Valken'68 thuis tegen de nummer laatst TAVV.

In de vorige vier thuiswedstrijden deze competitie had Valken'68 thuis nog niet gewonnen en pas één keer gescoord en wel in het 1-1 gelijke spel thuis tegen DSO. Het moest vanmiddag maar eens gebeuren was de stemming vooraf op het Duyfrak. De eerste helft liet een goed voetballend Valken'68 zien dat echter wederom verzuimde om verder afstand te nemen dan de 1-0 ruststand. Het doelpunt viel al in de 5e minuut. Robbert van Delft zette de aanval op, Jaco van der Bent kreeg de bal wat gelukkig mee en bediende Selmo Kurbegovic die de bal hard en laag via de keeper in het doel schoot. De andere goede kansen die Valken'68 voor rust kreeg, werden door de mannen van Arie van Duijn niet benut. TAVV had bij beter uitspelen misschien ook wat kansen kunnen creëren de eerste helft, maar faalde daarin hopeloos.

Misschien was het daarom dat Valken'68 er na rust veel te gemakkelijk over ging denken en was het na rust veel scherpere TAVV erop eens toe in staat om er een wedstrijd van te maken. Aan Valken kant was het verval na rust in ieder geval dramatisch. Een vrije trap voor TAVV aan de rechterkant bracht via de tweede paal staande Lars van der Pijl in de 64e minuut ook nog eens de gelijkmaker op het bord (1-1). De wedstrijd kon nu echt alle kanten op. Het duurde tot aan de 80e minuut toen de nummer 9 Dieter Vreeken van TAVV bij zichzelf hebt moeten gedacht "laten we het onmachtige en te haastige spelende Valken'68 maar een handje helpen". Een voorzet van links door Jaco van der Bent schoot hij onbedaarlijk hard vanaf een metertje of zes achter zijn eigen keeper Edwin Pieterse (2-1). Een excuus voor hem was mogelijk dat Marc Langeveld naast hem in zijn nek liep te hijgen. Geholpen door deze meevaller en opgelucht, was het in de 86e minuut dat Robbert van Delft een spaarzame mooie aanval via Rody Redel en Marc Langeveld mocht afronden en daarmee de 3-1 eindstand op het bord mocht zetten. Het was een zware bevalling geweest deze middag.

Zaterdag 8 december speelt Valken'68 1 uit tegen HVC'10, aanvang 14:30 uur.

Vogelzang en kleurenprachtbij 'De Kanarievogel'

Vogelvereniging n De Kanarievogel organiseert van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 december haar jaarlijkse vogeltentoonstelling in het clubgebouw van Stichting 'Kleindierensport Katwijk' aan de Oude 's Gravendijckseweg te Katwijk. Er zijn 350 vogels van diverse pluimage te bewonderen.

Een vogeltentoonstelling bestaat eigenlijk uit twee onderdelen: een wedstrijd waarin gestreden wordt om de clubkampioenschappen van 2018 en een Vogelshow waarin de voor de wedstrijd ingezonden vogels worden geëxposeerd. Mensen die helemaal in hun liefhebberij op gaan willen hun plezier graag met anderen delen. Zo ook de leden van De Kanarievogel, die de door hen gefokte vogels deze week in een passende ambiance aan het publiek tonen.

Allerlei vormen en kleuren

Op de tentoonstelling van 'De Kanarievogel' zijn dit jaar 350 vogels te bezichtigen en beluisteren, waaronder 155 zangkanaries van het ras waterslager, 65 kleur- en 40 postuurkanaries in diverse kleuren en verschijningsvormen. Met name de collectie tropische vogels blinkt uit in schitterende kleuren. Tussen de 90 tentoongestelde tropische vogels bevinden zich pareltjes van kleurenpracht, zoals de 'onnatuurlijk' kleurrijke gouldamadines.

Verder ook zebravinken, japanse meeuwtjes, loodbekjes en diverse Australische prachtvinken. Enkele bijzondere parkieten complementeren het geheel. Er zijn drie vogelsoorten te bewonderen die nog nooit door een lid van de vereniging als eigen kweek zijn ingezonden, nl. een lazuli vink, een grijsborst witoorparkiet en een Monogas witoorparkiet.

De visuele aantrekkelijkheid van de tentoonstelling wordt aanzienlijk vergroot door de fraai ingerichte vitrines met contrastrijke tropische vogels. Al met al is er een rijke verscheidenheid aan klanken, kleuren en verschijningsvormen te beluisteren en te bewonderen.

Must voor vogelliefhebber

Bent u man of vrouw, jong of oud en ook gefascineerd door die boeiende hobby van het houden, verzorgen en fokken van vogels dan is een bezoek aan de tentoonstelling van 'De Kanarievogel' een buitenkans om met deze liefhebberij in al zijn facetten kennis te maken. De aanwezige leden van De Kanarievogel zullen u altijd te woord willen staan om het een en ander over hun hobby te vertellen en mogelijk een antwoord kunnen geven op door u gestelde vragen.

Openingstijden

De tentoonstelling zal op donderdag 6 december 2018 om 20.00 uur voor het publiek worden geopend. Bezoekers kunnen dan en de daaropvolgende dagen binnenlopen en genieten van de zangkunsten en de kleurenpracht van de door de leden van 'De Kanarievogel' gefokte vogels.

De openingstijden van de tentoonstellingslocatie, het clubgebouw van Stichting 'Kleindierensport Katwijk', Oude 's Gravendijckseweg 2a, te Katwijk, zijn: donderdag 6 december 20.00-22.00 uur.; vrijdag 7 december 13.30-21.00 uur.; zaterdag 8 december 10.00-15.30 uur. De toegang is gratis. | Foto: pr.

Ook dit jaar zullen bij ‘De Kanarievogel’ de vogels weer bekeken en besproken worden. | Foto: pr