Meepraten startgebied locatie Valkenburg

Uitnodiging n Op en rondom het terrein van voormalig Marinevliegkamp Valkenburg komt een nieuwe, energieneutrale woonwijk met maximaal 5.000 woningen, een werkpark, (commerciƫle) voorzieningen en recreatiemogelijkheden in een duurzame en groene leefomgeving.

De plannen worden per deelgebied uitgewerkt. Voor het startgebied is de inventarisatie klaar. Wethouder Gerard Mostert: 'Uw inbreng vinden wij belangrijk. Daarom nodigen het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Katwijk u van harte uit voor een bijeenkomst om uw ideeƫn en inbreng te verzamelen aan de hand van een aantal thema's. Daarmee kunnen wij weer verder om een plan te maken voor het startgebied'. De bijeenkomst is in de Theaterhangaar op maandag 10 december. Ontvangst vanaf 19.00 uur.

Tijdens de avond gaan specialisten met u in gesprek over de thema's: woonomgeving, verkeer, duurzaamheid, ontmoeten en ontspannen, cultuurhistorie en archeologie. Meer informatie hierover leest u op www.katwijk.nl/locatievalkenburg.

Voor de organisatie is het handig om te weten hoeveel mensen wij kunnen verwachten. We zouden het daarom op prijs stellen als u vooraf een e-mail stuurt naar: locatievalkenburg@katwijk.nl onder vermelding van: bijeenkomst. Indien u geen e-mail hebt, dan kunt u bellen naar telefoonnummer 071 406 5000.


RTV actief op nieuwe locatie

Samen n sterker. Het eind is in zicht voor RTV Katwijk op haar verouderde locatie boven de supermarkt aan de Rahusenstraat in Katwijk. Er gloort aan de nabije horizon een nieuw plek aan de Ambachtsweg 7a bij Uitgeverij Verhagen, waar op dit moment hard wordt gewerkt om de ruimte geschikt te maken voor de komst van de lokale omroep.

Met die nieuwe locatie hoopt de veelbesproken omroep een nieuwe weg in te slaan, zegt het RTV-bestuur in zijn notitie 'Samen Sterker' aan de gemeente Katwijk. 'Nieuw werkt altijd motiverend en de medewerkers zullen naar verwachting met meer plezier gaan werken in de nieuwe werkomgeving. Ook zal het een aantrekkingskracht uitoefenen op nieuwe vrijwilligers.'

Met open dagen en speciale radio- en/of tv-programma's wil de omroep de aandacht trekken van mensen, en dan vooral jongeren, die graag iets bij de omroep willen gaan doen. 'De nieuwe huisvesting is ook de opmaat om meer met social media te gaan doen. De techniek is al aanwezig, maar we willen die pas in gaan zetten als we de nieuwe studio betrekken. De samenwerking met Uitgeverij Verhagen zal ook meer mogelijkheden bieden op het gebied van social-media.'

Daar moet nog wel op worden gewacht, want volgens het bestuur gaat de aandacht komende maanden vooral uit naar de verbouwing en de verhuizing.