Afbeelding
Foto: pr

PKN organiseert Kerstwandeling

Kerk n Ook dit jaar organiseert de Protestantse Kerk Rijnsburg weer een kerstwandeling en wel op vrijdagavond 14 december.

De wandeling vertrekt tussen 18.30 en 19.15 uur vanaf het schoolplein van de Julianaschool aan de Poel. Omdat parkeren aan de Poel lastig is, vraagt de organisatie of u met de fiets of lopend wil komen. Fietsen kunnen op het schoolplein van het Wellant College worden gestald.

Het Kerstverhaal wordt in kleine delen uitgebeeld door jongeren en volwassenen. De wijzen uit het Oosten, de herders, Jozef, de stal. En nog veel meer. Alle hoofdrolspelers in het wereldberoemde verhaal kunt u zien en horen. Alle onderdelen van dit wonderlijke verhaal rondom de geboorte van de kleine Jezus zal op vele verschillende manieren worden uitgebeeld. Maar liefst drie verschillende typen koren zullen Kerstliederen zingen op verschillende plekken, waar u naar kunt luisteren of misschien wel mee kunt zingen, ook zal een DJ muziek laten horen.

Voor iedereen is er wel iets in het Kerstverhaal waardoor hij of zij zich aangesproken zal voelen. De organisatie heeft gehoord dat er van Stichting Interkerkelijke Werkgroep Asielzoekers centrum Katwijk (IWAK) een grote groep komt mee wandelen. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de reis door het Kerstverhaal vorm te geven. De organisatie heeft haar uiterste best gedaan om de bewoners bij het verhaal te betrekken.

De wandeling duurt naar verwachting een klein uurtje en is daarom uitermate geschikt voor (jonge) kinderen. Maar natuurlijk mogen zij vergezeld worden door hun grotere broers en zussen, vaders en moeders, opa's en oma's. Kinderen mogen een lampion of een zaklantaarn meenemen, om zo hun weg beter te kunnen vinden. Op het schoolplein van de Julianaschool kunt u aan het einde van de wandeling ook nog iets drinken en even gezellig napraten. Deelname is gratis, maar mocht u iets willen doneren, dan kan dat in de daarvoor bestemde bus.