Sandra Moesbergen en uitvaartleider Jantine Verbeek-van Klaveren tonen de quilt. | Foto: pr.
Sandra Moesbergen en uitvaartleider Jantine Verbeek-van Klaveren tonen de quilt. | Foto: pr. Foto: pr

Quilt voor Uitvaartvereniging De Laatste Eer

n Voor liefdevolle zorg en respect overledene

Bijzonder n Enige tijd geleden heeft Sandra Moesbergen van Florisander een op maat gemaakte uitvaartquilt overhandigd aan uitvaartvereniging De Laatste Eer in Rijnsburg.

Al langer bestond de wens om een quilt te laten maken en na een gesprek met de uitvaartverzorgers is Sandra aan de slag gegaan om een ontwerp te maken.

De quilt kan aan beide zijden gebruikt worden. De ene kant is vrij neutraal, in paarstinten van dieppaars, lila tot wit, de symboliek van donker naar licht. De andere kant is een fraaie blauwe kleur met een regenboog in cirkelvorm met daarin een witte duif.

Gebruik

De quilt wordt gebruikt om een overleden dierbare in een sfeer van zorg en aandacht uit te dragen of over te brengen. Vanuit huis of ziekenhuis, een zorgcentrum of hospice. Liefdevolle zorg en respect voor de overledene maar zeker ook voor de nabestaanden.

Sandra heeft ook met veel aandacht en zorgvuldigheid deze quilt gemaakt en het resultaat is prachtig geworden. Uitvaartvereniging De Laatste Eer is er heel blij mee en gezien de reacties op het gebruik van de quilt is het een waardige en mooie aanvulling.


Wie of wat zet jij in het licht?

Kerstboom n Op zaterdag 8 december is het weer tijd om de Kerstboom van Rijnsburg op te tuigen. Zoals ieder jaar gebeurt dit op het Burgemeester Koomansplein door Oranje Vereniging Rijnsburg.

Dit jaar zal de boom net als vorig jaar, niet alleen versierd worden met lichtjes en oranje sterren, maar roepen wij u op om ons te helpen om de boom te vullen.

Vorig jaar hebben vele mensen hun wens in de boom gehangen!

Niet alleen de kinderen van het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal hingen kerstwensen in de boom. Maar ook Rijnsburgers met een verhaal over een geliefde, een persoon die men wil herinneren of die veel voor hen heeft betekend of nog steeds betekent.

In Rijnsburg willen we u ook dit jaar weer in de gelegenheid stellen om een foto in de boom te hangen. Dit kan een foto zijn van iemand die u de liefde wilt verklaren, iemand die u wilt herdenken, maar ook iemand die u wilt bedanken voor wat die persoon in uw leven betekent of heeft betekend. Maar ook een gebeurtenis die u heeft aangegrepen verdiend een plek in de boom.

Kerstsamenzang

Zo groeit de boom uit tot een monument van betekenisvolle mensen en gebeurtenissen. Na de kerstsamenzang in de Grote- of Laurentiuskerk op 15 december worden de lampjes in de boom ontstoken. Nu staan de betekenisvolle mensen en gebeurtenissen in het LICHT.
Onder het genot van een warm bekertje glühwein en een stukje kerstbrood kunt u nog even napraten en elkaar fijne feestdagen wensen.

Wilt u uw bijzondere persoon of bijzondere gebeurtenis ook in de Kerstboom hangen dan kan dat. Op zaterdag 15 december tijdens de kerstmarkt kunt u uw foto of iets anders bijzonders bij ons in de kraam voorzien van een plastic laagje. Zodat uw bijzondere bijdrage in de Kerstboom beschermt is tegen weer en wind en hopelijk zelfs tegen de sneeuw.

Het bestuur van de Oranje Vereniging hoopt dat de Kerstboom dit jaar, net als vorig jaar, niet alleen zwaar wordt van de lichtjes en de kerststerren, maar dat de Kerstboom uitgroeit tot een monument van betekenisvolle mensen en gebeurtenissen.


Opnieuw start Marriage Course

Aanmelden n Al bijna 100 stellen uit Rijnsburg en omgeving hebben er de afgelopen jaren aan meegedaan: de Marriage Course.

In deze cursus van 7 avonden gaan stellen 1-op-1 aan de slag om van een goed (of soms minder goed) huwelijk de best mogelijke relatie te maken. 11 januari gaat de Marriage Course weer van start in restaurant EetKafe.

"Je hoort vaak dat het gras bij de buren altijd groener is," zegt Leontine van Dijk, een van de teamleden. "Maar bij de Marriage Course zeggen we dat het gras groener is waar je het water geeft. Dat geldt ook voor je huwelijk: als je er aandacht aan besteedt, komt het tot bloei. Dat hebben we de afgelopen jaren ook veel gezien: mensen die opnieuw enthousiast worden over hun partner en hun relatie. Soms vanuit een situatie waarin de glans er wel een beetje vanaf was, maar heel vaak ook vanuit een relatie die op zich al prima was. Je ziet dat ook dat soort stellen ontdekken dat er toch nog meer aan elkaar te ontdekken viel."

Op vrijdag 11 januari is de eerste avond, en dan om de week, 7 cursusavonden lang. Iedere avond begint met een diner in restaurant Eetkafe, alleen met de eigen partner.

Avond aandacht voor elkaar

Van Dijk: "De hele avond delen de deelnemers alleen met hun eigen partner, want wat er bij de stellen thuis gebeurt is privé. Wij als team delen wel uit ons eigen leven, omdat voorbeelden de avond praktischer en boeiend maken. Maar dat verwachten we van de stellen zelf natuurlijk niet." Kosten zijn 210 euro per stel, inclusief 7 diners met drankje en het cursusmateriaal.