Herstellen na griep

griep n De griep begint meestal plotseling met hoge koorts en koude rillingen. Alles doet pijn, het hoofd, keel, armen en benen. U moet zweten en bent zeer moe. Meestal duren deze verschijnselen een dag tot maximaal een week.

Door uw weerstand op peil te houden met goede voeding, veel beweging en gezond leven kunt u soms voorkomen dat u griep krijgt, maar helaas is dat geen garantie en kunt u alsnog de griep krijgen. Door tijdig een griepvaccinatie te nemen kan voorkomen worden dat u de griep krijgt of dat de verschijnselen heel erg zijn.

Drinken

Als u de griep heeft, kunt u het beste zorgen voor veel rust, goede voeding en dat u vooral veel drinkt. Dat is meestal voldoende om snel weer op de been te zijn. Heeft u geen zin om veel te eten? Neem dan wat groente- of kippensoep, kruidenthee en fruit zoals een banaan. In fruit zit veel vitamine C waar u sneller door kan genezen. Heeft u een luchtbevochtiger in huis? Verhoog dan de luchtvochtigheid tijdens de griep. Uw ademhalingswegen zullen hier sneller van genezen.

Voorzichtig met sporten

Bent u gewend te sporten? Hou dan de vuistregel aan dat u voor elke dag dat u griep gehad heeft, nog twee dagen rust neemt voordat u weer met sporten begint. Loop niet te hard van stapel maar doe een lichte training om vervolgens aan uw lichaam te merken hoe die reageert en bouw van daaruit verder op. Neem tussen trainingen heel veel rust om het lichaam herstel te gunnen. Realiseer u ook dat de ene persoon sneller herstelt dat de andere.

Advies

Bij Apotheek Rijnsburg kunnen wij u verder adviseren over welke pijnstillers, keeltabletten en hoestdrankjes u het beste kunt gebruiken. Hierbij houden wij natuurlijk ook rekening met de geneesmiddelen die u eventueel al gebruikt.

U bent welkom bij Apotheek Rijnsburg gevestigd aan de Graaf Florislaan 9 in Rijnsburg.