Ondanks kansen bleef het bij een gelijkspel op Sportpark Vredenburg | Foto: Saam de Mooij Foto: Saam de Mooij

Te Werve uit, altijd lastig

voetbal n Zaterdag speelde Valken'68 de lastige uitwedstrijd tegen het gastvrije Te Werve. Lastig omdat vaak in de laatste minuten er punten verspeeld werden. Gastvrij, vanwege de hartelijke ontvangst. Zo ook vandaag.

Na een roerig weekje op het Duyfrak leek alles weer eens mee te zitten. Eerst was er halverwege de weeknog wel de wat minder leuke mededeling dat trainer Arie van Duijn na dit seizoen stopt. Hij verwoorde het zelf door er op te wijzen dat hij voor zijn gevoel niet over zijn houdbaarheidsdatum heen wil gaan na drie seizoenen Valken'68. Maar toch. De afgelopen twee seizoen onder zijn regime werd er aantrekkelijk gevoetbald als je kijkt naar het aantal voor gescoorde doelpunten en er werd beide seizoenen via de nacompetitie meegedaan om promotie naar de eerste klasse. Daarna was er het goede nieuws dat voorzitter Jaap Janssen vrijdag succesvol een bypassoperatie had ondergaan. En afgelopen zaterdag leek Valken'68 er met drie punten vandoor te gaan bij Te Werve uit. Helaas ging dat laatste niet door.

Dominanter

Op Sportpark Vredenburgh trad Valken'68 in nagenoeg dezelfde opstelling aan als vorige week uit tegen RCL. Rody Redel verving de geblesseerde Peter de Best, Jaco van der Bent nam de nummer 10 positie van de geschorste Marc Langeveld over en Robbert van Delft vulde de leeg gevallen positie van Jaco van der Bent als spits in het 4-4-2 systeem in. Te Werve leek de eerste helft wat dominanter en meer spelend op de helft van Valken, maar het gevaar kwam van Valken af. Een schot in de 15e minuut van Selmo Kurbegovic vanaf 20 meter kon ternauwernood door de keeper van Te Werve Jay Veerman over de lat worden getikt. Een tweede poging van Selmo uit een vrije trap verwerkte hij tot corner. Pas in de 43e minuut viel er de eerste echte kans voor Te Werve te noteren. De nummer 7 van Te Werve Albert Helen leek een vrije doortocht naar keeper Erwin van der Nagel te hebben. Hij koos voor een lob vanaf 20 meter die ruim over het doel van Erwin heen ging. Rust.

Betere kansen

Na rust waren er beduidend nog betere kansen voor Valken. De eerste twee grote kansen werden nog verprutst. Robbert van Delft maaide over de bal heen op een voorzet van Selmo in de 47e minuut. En in de 64e minuut bij een verkeerd uitgevoerde buitenspelval was de voorzet van Selmo net te scherp om de voor het doel geheel vrijstaande Robbert van Delft te bereiken. Tussen de twee grote kansen in maakte de keeper van Te Werve bij het uitkomen nog hands buiten de zestien. De prima leidende scheidsrechter Assad Syed betrafte dit terecht met geel en niet met rood omdat een duidelijke scoringskans voor Valken ontbrak. Met zijn karakteristieke versnelling op de eerste 10 meter stoof Selmo in de 71e minuut op de rechterkant langs de verdediger van Te Werve, sneed naar binnen en rondde de diep gestoken bal van Jaco van der Bent bekwaam af (0-1). Te Werve probeerde van alles om de gelijkmaker te forceren, maar kwam niet verder dan een paar corners. In de hechte Valkendefensie kon geen gaatje worden gevonden. Tot aan de 90e minuut. Een lage harde voorzet van rechts verdween via de voet van de Te Werve spits Jaël Paas toch nog in het net (1-1). Een vlammend schot van Joey Zandbergen in de laatste minuut scheerde net over de lat. Te Werve uit, altijd lastig.

Zaterdag 1 december speelt Valken'68 1 thuis tegen TAVV,
aanvang 14:30 uur.

Sinterklaasloop in Panbos

lopen n Misschien wel de leukste en mooiste uit de serie van vijf winterlopen, die de atletiekvereniging Rijnsoever organiseert, staat zaterdag 1 december op het programma.

Vier daarvan gaan door het Katwijkse duingebied; de vijfde, de Sinterklaasloop, voert de deelnemers door de Pan van Persijn, in de volksmond beter bekend als het Panbos gelegen aan de Wassenaarseweg. Daar is over de bospaden een mooi parcours uitgezet, dat de deelnemers, afhankelijk van de gekozen afstand, één of meerdere keren moeten lopen. De jongens en meisjes tot en met 12 jaar lopen één rondje van 2,1 km. De overige deelnemers lopen 5,3 km (twee rondjes) of ca. 9,9 km (vier rondjes). Inschrijven kan van 9.30 in het Theehuis in het Panbos (Wassenaarseweg 152). Daar is ook beperkte kleedgelegenheid. De inschrijfkosten bedragen € 3,00 voor de jeugd en € 5,00 voor de overige deelnemers. De start is net als bij de overige lopen om 10.30. De jeugd start vijf minuten later.