Joel Tillema scoorde de 1-0 tijdens RBB Scheveningen.| Foto Hans Heemskerk
Joel Tillema scoorde de 1-0 tijdens RBB Scheveningen.| Foto Hans Heemskerk Foto:

Bedrukte gezichten na Rijnsburg-Scheveningen

voetbal n Toen invaller Frank Tervoert Rijnsburgse Boys twee minuten na rust op 2-0 zette, leek er geen vuiltje aan de lucht. Niet dat geel-zwart groots speelde, maar Scheveningen bakte er nog minder van.

Toch kantelde de wedstrijd na de 2-0. Nadat Max Hudepohl eerst nog de binnenkant van de paal had geraakt, en de derde Rijnsburgse treffer dus uitbleef, was het Scheveningen dat in een tijdsbestek van vijf minuten 2-1 en 2-2 maakte. Bij de tegentreffers zag de Rijnsburgse defensie er niet goed uit, een feit waarover ook trainer Wilfred van Leeuwen zich opwond na afloop: "Zo goals tegen krijgen is ongelofelijk." Het past in het patroon van de afgelopen maand waarin de Uien zes en vier goals moesten incasseren tegen respectievelijk AFC (2-6 nederlaag) en Barendrecht (4-5 winst).

Rapen gaar

In het vervolg van de tweede helft tegen laagvlieger Scheveningen kreeg Rijnsburg via Tillema en Tervoert de mogelijkheid om alsnog de winnende 3-2 te maken. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook de ploeg van John Blok in de slotfase nog een derde keer had kunnen scoren. En dan zouden de rapen echt gaar zijn geweest. De eerste helft was geëindigd in een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, dankzij clubtopscorer Joël Tillema, die na 21 minuten spelen de eerste goede aanval bekroonde met alweer zijn zevende competitiedoelpunt. Een minuut later kreeg Maikey Parami een nog veel grotere kans op 2-0, maar de bal ging net naast. Bram Ros was ook dichtbij een treffer, maar diens spetterende afstandsschot ketste via de lat terug in het veld.

Penalty

Dat het 1-0 bleef, was ook te danken aan doelman Richard van Nieuwkoop. Hij stopte na een half uur een penalty van Scheveningen-spits Tim Peters, die in het zestienmetergebied viel na een overtreding van Wesley Goeman. Althans, dat was de lezing van scheidsrechter Vries, die als enige op het met 1150 toeschouwers omzoomde veld een gele kaart-waardige overtreding zag. Met Goeman is een van de meest besproken spelers genoemd. De oud-Scheveningen-speler was een week eerder tegen Spakenburg goed ingevallen als vervanger van Masies Artien en kreeg als beloning een basisplaats. Supportersvereniging HKR steunde de speler met een spandoek ('Komt tijd, komt goe(d) man') en de aanwezig journalisten waren na afloop vooral benieuwd of Goeman echt wil vertrekken, hetzij de in de winterstop hetzij na dit seizoen.
Een duidelijk antwoord op deze laatste vraag kwam er niet. Wel is duidelijk dat er met name verdedigend wat moet veranderen, om ervoor te zorgen dat Rijnsburg in de drie resterende wedstrijden voor de winterstop nog een of meer overwinningen kan bijschrijven. Om te beginnen komende zaterdag wanneer Rijnsburgse Boys in Groesbeek aantreedt tegen nummer twaalf De Treffers.