Raadsleden en wethouders eten mee met deelnemers Eettafel in de Voorhof. | Foto: PR
Raadsleden en wethouders eten mee met deelnemers Eettafel in de Voorhof. | Foto: PR Foto: Paul van Houten

Raadsleden en wethouders bezoeken Welzijnskwartier

sociaal-werk n Op woensdag 21 november waren vijf raadsleden en twee wethouders namens de gemeente Katwijk te gast bij de brede welzijnsorganisatie Welzijnskwartier. Al fietsend kon in Katwijk en Rijnsburg kennis worden gemaakt met het sociale werk in de verschillende wijken waarin het thema De kracht van preventie centraal stond.

''Als brede welzijnsorganisatie draait Welzijnskwartier bijna vijf jaar in de gemeente Katwijk", geeft een betrokken Piet van Arkel, directeur van Welzijnskwartier, aan. "Een periode waarin we samen met burgers en organisaties werken aan een vitale en veerkrachtige samenleving. Waarin iedereen kan meedoen en dan vooral die mensen voor wie het mee (blijven) doen niet altijd vanzelfsprekend is", aldus de directeur.

"Om uit te leggen wat ons werk inhoudt en wat de waarde daarvan is, besloten we om raadsleden en wethouders uit te nodigen om mee te kijken op de werkvloer. Samen met hen fietsten we langs verschillende locaties zoals een buurtkamer in de Molenwijk, Johan Cruyffcourt voor jongeren in de wijk, ons jongerencentrum, het kerkelijk centrum met onze ouderenactiviteiten in Rijnsburg, en ons buurtcentrum in de wijk Hoornes.

Ontmoeten

Onze sociaal werkers konden op deze manier laten zien hoe we met elkaar samen werken aan preventie, sociale verbinding, integratie, talentontwikkeling en een gezonde levensstijl. Het was echt leuk om hen te ontmoeten in ons buurtcentrum. Ze waren heel erg geïnteresseerd in wat we doen op het terrein van een gezonde leefstijl en de wijk- en gezinsgerichte aanpak," aldus een enthousiaste Michele Seton, sport- en beweegcoach bij Welzijnskwartier.

Meedoen is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Welzijnskwartier is opgericht op 1 januari 2014 en telt zo'n 90 medewerkers. Zij werken verspreid bij diverse teams: Advies en Ondersteuning, Jongerenwerk, Sport, Bewegen en Cultuur, Medelanders, Wijkwerk, Accommodatie- en Sociaal beheer, Support & Control. We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers