Afbeelding
Foto:

Meer robots aan het werk bij Heemskerk

bedrijfsleven n Groente & fruitbewerker Heemskerk fresh & easy heeft overeenstemming met de buurman bereikt om het pand aan de Bankijkerweg over te nemen. Het gebouw was voorheen van Van der Gugten Verpakkingen en wordt op dit moment gebruikt door Pacombi Horti, onderdeel van verpakkingsmaterialen leverancier Pacombi. Het pand ligt op 100 meter van het huidige bedrijfspand van Heemskerk.

De reden voor deze aankoop is de aanhoudende groei van het Rijnsburgse bedrijf. Met het pand heeft Heemskerk 9.000 m2 extra bedrijfsruimte tot haar beschikking. In 2014 breidde het bedrijf uit tot 27.000 m2. In 2019 komt daar nog eens 1.000 m2 high care ruimte bij om aan de toenemende vraag van maaltijd- en lunchsalades te kunnen voldoen. Heemskerk voorziet echter dat deze 28.000 m2 naar de toekomst toe niet voldoende is om de vraag aan te kunnen en heeft om die reden het pand van de buurman gekocht.

In de nieuwe bedrijfsruimte gaat Heemskerk producten met grote volumes produceren. Producten zoals andijvie, boerenkool, ijsbergsla, rucola en veldsla komen hiervoor in aanmerking. Dit zijn vrijwel volledig geautomatiseerde en gerobotiseerde processen die op deze manier nog efficiënter geproduceerd kunnen worden. In het huidige pand wordt verder ingezet op het maken van alle overige producten waar robotisering en automatisering ook volop worden doorgevoerd. Heemskerk ziet dat de druk op arbeid steeds groter wordt en wil hier tijdig op inspelen. Afgelopen jaar werd een aantal robots in productie genomen, volgend jaar komen daar naar verwachting nog eens 25 robots bij.

Sinterklaasfilmmiddag in bibliotheek

sinterklaas n Woensdagmiddag 5 december staat er een leuke sinterklaasfilm op het programma in de bieb!

De film duurt iets langer dan een uur en is geschikt voor alle leeftijden. De film start om 14.00 uur en de toegang is gratis.

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel het verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar één gouden hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op.

Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet door gaan…