Weerstand

griep n Bijna elk jaar is er rond deze maand een stijging in het aantal gevallen van griep. Bent u al voorbereid tegen een eventuele griepgolf?

Vermoedelijk is er in de winter meestal een verspreiding van de griep omdat mensen in deze periode veel en dicht bij elkaar zitten. Hierdoor kan het griepvirus zich gemakkelijk verspreiden.

Verkoudheid of griep?

Veel mensen verwarren een gewone verkoudheid met de griep. De meeste mensen met griep krijgen ook last van koorts en spierpijn. Bovendien kan in sommige gevallen de griep zich verergeren naar een longontsteking. Het is verstandig om een goede weerstand te hebben in de winter. Hierdoor wordt u minder snel ziek, en als u toch besmet wordt, vallen de klachten meestal mee en herstelt u sneller.

Goed eten

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de weerstand optimaal te houden: Zorg dat u voldoende slaap en rust krijgt. Let op de voeding, eet gevarieerd, volop groente en fruit en weinig verzadigde vetten. Zorg voor voldoende beweging, een halfuur per dag redelijk intensief bewegen of drie keer per week intensief sporten. Vitaminen en extra mineralen in tabletvorm zijn nodig als u niet voldoende gevarieerd eet

Rust

Natuurlijk is het ook verstandig om u goed warm te kleden als u naar buiten gaat. Indien u verschijnselen van verkoudheid heeft, loop daar dan niet te lang mee rond. Neem uw rust en bestrijdt de verschijnselen met middeltjes die u ook zonder recept kunt kopen. Laat u wel informeren bij de apotheek en laat eventueel controleren of de middelen samen met uw andere medicijnen gebruikt kunnen worden.

Heeft u meer vragen over weerstand, voeding, vitaminen, griepvaccinatie of uw medicijnen? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9.