Frank Tervoert probeert de keeper van Spakenburg te passeren maar Spakenburg RBB bleef 1-1 | Foto Hans Heemskerk
Frank Tervoert probeert de keeper van Spakenburg te passeren maar Spakenburg RBB bleef 1-1 | Foto Hans Heemskerk Foto:

Gelijkspel na onrustige start voor Rijnsburgse Boys

voetbal n De wedstrijd Spakenburg-Rijnsburgse Boys zal er voor Spakenburg vast een zeker een van revanchegevoelens zijn geweest. Immers Rijnsburgse Boys zorgde ervoor dat de ´blauwen´ in 2017 voor het eerst in de clubgeschiedenis degradeerden. Voor de Rijnsburgers betekende het op dat moment promotie naar de tweede divisie.

De beginfase van de wedstrijd van afgelopen zaterdag leek in het kader van revanche te staan. Waar een onrustig Rijnsburg vanaf minuut een de controle kwijt leek te zijn, was dit bij de mannen van trainer John de Wolf niet het geval. Zij begonnen messcherp aan de wedstrijd.
Rijnsburg mocht nog wel de eerste kans noteren (Knol), maar daarna was het vooral Spakenburg dat de trom roerde. In minuut zeven leed Max Hudepohl balverlies op het middenveld. De lange bal die hierop volgde kwam terecht bij Argjend Selimi die Richard van Nieuwkoop vervolgens kansloos liet. De geboren Kosovaar was in de fase die volgde een ware plaaggeest voor de Rijnsburgers. Op een bepaald moment werd het hem wel heel gemakkelijk gemaakt. Masies Artien, gewoonlijk en rots in de Rijnsburgse branding, was zaterdag niet in goede doen. Hij scoorde een gele kaart, passeerde zijn eigen doelman op knullige wijze en gaf paniekerig een corner weg. Vooral een miscommunicatie tussen Artien en Van Nieuwkoop zag er vreemd uit. Van Nieuwkoop leek de bal zo te kunnen wegtrappen, maar Artien dacht hier anders over en schoot de bal richting het eigen doel. Gelukkig voor hem en zijn team kon hij de bal nog niet voor de doellijn weghalen. Wilfred van Leeuwen kon even later eigenlijk niets anders doen dan zijn verdediger tegen zichzelf in bescherming nemen. Artien mocht naar de kant en de Wesley Goeman nam zijn plaats in. Van Leeuwen: "Als Artien geen geel op zak had, had ik hem laten staan", kon niet anders. De gedwongen wissel zorgde in elk geval voor rust in zijn team. Sterker nog, het was Goeman die zes minuten voor de rust een gemakkelijk gegeven penalty verzilverde. Waar de Rijnsburg supporters al een ruststand van 4-0 zagen gloren, was het plots 1-1.

Smullen

De tweede helft was om van te smullen. De HKR ging achter het team staan, de kansen kwamen en hoewel ook Spakenburg mogelijkheden had, waren de beste kansen voor de Rijnsburgers. Echter de vrije trap van Goeman ging net over en ook Tillema en de ingevallen Tervoert misten maar net. En hoewel de wat warrig leidende te Kloeze, Spakenburger Sterling met twee keer geel wegstuurde, kon Rijnsburg ook tegen tien man het verschil niet (meer) maken. Misschien was een gelijkspel ook wel de juiste afspiegeling van een leuke wedstrijd. Zaterdag een thuiswedstrijd. Het laag geklasseerde Scheveningen komt op bezoek voor een wedstrijd die om 15.30 uur begint.


Rijnsburgse damclub reikt DamZ! DamSets uit aan Julianaschool

dammen n Vlak voor de herstvakantie heeft het damteam van de Julianaschool (groep 6) het schooldamtoernooi in Katwijk gewonnen. Vanwege deze knappe prestatie besloot de Rijnsburgse DamClub om het team en de school in het zonnetje te zetten.

Vorige week donderdag kregen de vijf spelers een DamZ! DamSet (een magnetisch dambord speciaal ontwikkeld voor kinderen van 6 – 12 jaar). Daarnaast heeft de Rijnsburgse DamClub de Julianaschool ook nog eens drie DamZ! DamSets cadeau gedaan. Deze damborden zullen gebruikt gaan worden in groep 5, 6 en 7. In maart 2019 zal het schooldamteam van de Julianaschool meedoen met het provinciale schooldamtoernooi.

Kennismakingscursus

De Rijnsburgse DamClub organiseert in samenwerking met het Welzijnskwartier een kennismakingscursus speciaal voor kinderen. Deze cursus start vrijdag 9 november en is van 19.00 tot 20.00 uur in de Wilhelminaschool. Wil je kennismaken met dammen, dan is deze cursus iets voor jou. In 5 lessen leer je de basisspelregels en tactiek. Meestal sluiten we de avond af met een wedstrijd de jongens tegen de meisjes. Dammen goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Het komt de ontwikkeling van de kinderen op verschillende manieren ten goede. "Rekenen, inzicht, verbeeldingskracht, concentratie, omgaan met winst en verlies en samenspelen, dat zijn allemaal kwaliteiten die kinderen bij het dammen trainen en nodig hebben.
Deze cursus kost € 20 en opgeven kan bij Richard Kromhout, de jeugdcoördinator van de Rijnsburgse DamClub jeugdcoordinator@damclubrdc.nl. Of loop gezellig een keer binnen op vrijdagavond.
Meer informatie over de de Rijnsburgse Damclub vind je op www.damclubrdc.nl.
Kinderen die alvast willen oefenen met dammen op de tablet of computer dammen, kunnen ook kijken op www.damz.nl.