De wethouders Adger van Helden en Gerard Mostert samen met Jan van Duijn. | Foto: PvK
De wethouders Adger van Helden en Gerard Mostert samen met Jan van Duijn. | Foto: PvK Foto:

Jan van Duyn presenteert prachtig boek voor bewoners van 't Duyfrak

n 'Voorbeeldig in alle facetten'

boek n Woonwijk 't Duyfrak is een schoolvoorbeeld van hoe een woonomgeving er uit kan zien, liever nog, hoort te zien. Stedenbouwkundige André Langenberg is de geestelijke vader van de infrastructuur en samen met architecten, Ontwikkelings- en Bouwcombinatie Van Zessen Claer, is er een prachtige woonwijk 'uit de grond gestampt'.

Door Piet van Kampen

Vorige week woensdag werden in 't Heerenhuys door Jan van Duijn de eerste twee exemplaren van het boek 'Voorbeeldig in alle facetten' aan de wethouders Adger van Helden en Gerard Mostert jr. overhandigd.

Het fraaie document werd in opdracht van Van Zessen Claer door IJsbrand van Rijn geschreven en voorzien van veel mooie kleurenfoto's van Treffend Beeld. Een naslagwerk dat 83 pagina's telt en verhaalt over het tot stand komen van de wijk en welke belangrijke personen erbij betrokken waren. Behalve de architecten en de bouwers van Van Rhijn Groep, Ouwehand Bouw- en Vastgoedbedrijf, KBM groep, Niersman, du Prie Bouw- en ontwikkeling en Boele & van Eesteren hebben de gemeente Katwijk en wethouders een belangrijke rol gespeeld. Het waren Henk van der Nagel en Nelly Smits (Valkenburg) en Daan Binnendijk en Willem van Duijn (Katwijk) die vaak met betrokken partijen om de tafel hebben gezeten. Ook gemeentelijk projectleider Jaap Jonker is bij het hele project nauw betrokken geweest.
Met name in de crisisjaren 'toen het even spannend werd', volgens woordvoerder Jan van Duijn namens Van Zessen Claer. Ondanks de crisis werd er toch doorgebouwd. Ook al waren er vertragingen tijdens de bouw, er is aan 'het fantastische product' niets aan kwaliteit ingeboet.

Voorbeeldig

De titel van het boek geef aan hoe er in alle facetten voorbeeldig is samengewerkt. Voorbeeldig is ook hoe een nieuwe wijk er qua bouw en bouwstijlen van hoogwaardige architectuur divers uit kan zien en een eigen identiteit heeft. Duurzaamheid, bereikbaarheid, waterpartijen en groen: alle facetten voor prettig wonen zijn aanwezig. Een Dorpsweide om te recreëren, een Brede School en binnen enkele maanden ook de zo gewenste fiets- en voetgangersbrug, die de wijk met Oegstgeest verbindt, voor scholieren een stuk omrijden scheelt en een veilige route naar scholen in Oegstgeest en Leiden vormt. In het boek komen ook bewoners aan het woord. Hun bevindingen geven weer dat het er bijzonder prettig wonen is.
Het boek is niet te koop, maar een collectersitem dat alle bewoners en betrokkenen gratis thuis zullen krijgen.


Herberg Welgelegen geselecteerd door het Rabobank Wensenfonds

zorg n Het is een grote wens voor de gasten van de dagbesteding; de aanschaf van een duo-fiets. Zodat ouderdom of fysieke beperking ze niet langer meer in de weg staat.

Want de fiets weer op. Dat is de missie. Wind door de haren en de zon op het gezicht, de buitenlucht in. Het hóórt bij ons, zit verweven in ons DNA en wat missen velen gasten van de dagbesteding deze oer Hollandse activiteit.

Veilig

Op de duo-fiets gaat een begeleider mee, de fiets kan niet omvallen en men zit naast elkaar. Heel veilig dus, maar vooral ook heel gezellig. Een duo-activiteit met een enorme meerwaarde, want niets werkt zo helend op lichaam en geest als het samenzijn in de natuur.

Helpt u de gasten van Herberg Welgelegen het zadel weer in?
Want dat kan. Uw stem als klant of lid van de Rabobank telt en maakt deze wens mogelijk!

Stemmen op Herberg Welgelegen kan via www.dichterbijleidenkatwijk.nl.

Herberg Welgelegen faciliteert vijf dagen per week dagbesteding aan ouderen met o.a. (beginnende) dementie.
Maak kennis met de Herberg op herbergwelgelegen.nl

Stemmen op Herberg Welgelegen kan via www.dichterbijleidenkatwijk.nl.