Agnes Korebrits verzamelde tientallen Rijnsburgse huisnamen en zocht het verhaal erachter uit. | Foto: PR
Agnes Korebrits verzamelde tientallen Rijnsburgse huisnamen en zocht het verhaal erachter uit. | Foto: PR Foto:

Boekpresentatie 'Rijnsburgse Huisnamen'

boek n Waarom heeft een huis in Rijnsburg een bepaalde naam gekregen? Welk verhaal schuilt er achter een huisnaam? Het boek 'Rijnsburgse Huisnamen' geeft antwoord op deze vragen. Op donderdag 29 november om 19.30 uur wordt, in samenwerking met Bibliotheek Katwijk, dit gloednieuwe boek gepresenteerd door schrijfster Agnes Korebrits in gemeenschapshuis 'De Burgt' (Burgemeester Koomansplein 1) in Rijnsburg.

In 'Rijnsburgse Huisnamen' staat de herkomst van de huisnamen beschreven, inclusief prachtige kleurenfoto's. Er zijn maar liefst 81 huisnamen opgenomen in het boek plus een aantal verdwenen huisnamen.
Het voorwoord is geschreven door oud-burgemeester van Rijnsburg Fedde Jonkman. Agnes Korebrits zal tijdens de boekpresentatie het eerste exemplaar van haar boek aan de voormalig burgervader overhandigen.

Heeft u belangstelling voor het verhaal achter de Rijnsburgse huisnamen of voor dit boek? Of heeft u gewoon zin in een gezellig uurtje met dorpsgenoten? Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie op donderdag 29 november in het Atrium van gemeenschapshuis 'De Burgt' in Rijnsburg.
De toegang is gratis. Inloop is vanaf 19.15 uur, de presentatie begint om 19.30 uur. Na het formele gedeelte kunt u nog even napraten onder het genot van een drankje en is het boek over Rijnsburge huisnamen te koop. En natuurlijk signeert Agnes haar boek graag.

Bibliotheek Katwijk verleent graag haar medewerking aan bijeenkomsten waarbij de lokale geschiedenis en/of cultuur een rol speelt. Eerder werd al eens een speciale Rijnsburgse avond in de bieb georganiseerd en ook de boekpresentatie van het boek 'Rijnsburgse Bijnamen' kwam in 2015 tot stand door samenwerking tussen Bibliotheek Katwijk en Agnes Korebrits.