Vitaminen voor kinderen

vitaminen n Vaak stellen ouders de vraag of het wel nodig is dat kinderen extra vitaminen slikken. Het antwoord is: in principe natuurlijk niet! Als uw kind voldoende gezond eet hoeft het geen extra vitaminen te nemen.

Tegenwoordig is het helaas zo dat kinderen vaak veel tussendoortjes nemen en daarnaast is fastfood erg populair! Daar komt nog bij dat de jeugd van tegenwoordig vaak te vet eet en voeding voor kinderen bevat vaak veel suiker, wat eigenlijk ook in beperkte mate genuttigd zou moeten worden. Tel daar nog bij op dat kinderen tegenwoordig steeds minder bewegen. Dit alles gaat ten koste van de natuurlijke weerstand van de kinderen.

Het voedingscentrum adviseert een multivitamine tablet als er toch gekozen wordt voor extra vitaminen. De multivitamine tabletten moeten tot maximaal één maal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van elke vitamine bevatten. Ook bij langdurig gebruik levert een dergelijke tablet dan zeker geen ongewenste te hoge inname van vitaminen en mineralen op.

Voor de opbouw van de botten hebben kinderen in ieder geval voldoende vitamine D nodig. Vitamine zorgt voor een goede opname van kalk uit de voeding voor de opbouw van de botten. Kinderen van 0 tot 3 jaar hebben voldoende van deze vitamine nodig. Bij het geven van borstvoeding wordt in ieder geval geadviseerd elke dag wat extra vitamine D druppels te geven.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen eventueel een multivitamine gebruiken als zij slecht eten of een slechte weerstand hebben. Daar zijn tabletjes met goede kleuren, vormen en smaken voor te krijgen zodat zij dat niet vervevelend vinden.

Meer weten over geneesmiddelen, goede voeding en vitaminen? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9.