Met een spetterend concert in Tripodia sloot de Floraband het jubileumjaar af. | Foto: PR
Met een spetterend concert in Tripodia sloot de Floraband het jubileumjaar af. | Foto: PR Foto:

Groot feest bij Flora Band & Friends

muziek n Afgelopen zaterdag, 10 november, speelde Show-, Marching- en Concertband Flora Band uit Rijnsburg in Tripodia als afsluiter van hun jubileumjaar. Zij organiseerden het concert Flora Band & Friends zelf, met als 'friends' de coverband Allstars uit Sassenheim.

De muzikanten van Allstars waren niet de enige aanwezige vrienden bij dit concert, dat in Tripodia Katwijk werd gehouden. Om half acht, toen de deuren van de zaal open gingen, stond Just4Fun klaar om het al aanwezige publiek alvast op te warmen. Zij speelden lekkere herkenbare nummers in allerlei medleys zoals 'Eurovision Classics' en de Ramses Shaffy medley. Even over achten kwamen de muzikanten van de Flora Band op het podium en direct achter hen aan coverband Allstars. Samen openden ze de avond met 'Crazy in love' van Beyoncé. Vanaf toen was het direct feest in de zaal. Een groot applaus haalde cornettist Niels van Iterson binnen met zijn solo op de mondharmonica tijdens het prachtige nummer 'Pianoman' van Billy Joel, onder begeleiding van de Flora Band en met zang én piano van Allstars. In de pauze vermaakte DJ Erik Bos het publiek door in dezelfde stijl een paar heerlijke plaatjes te draaien. Na de pauze werd het een nog groter feest met de 'Uienmedley' van de Flora Band. De hele zaal, in totaal zo'n 400 man publiek, ging helemaal los op nummers van Marco Borsato, André Hazes en Guus Meeuwis. Ook de nummers van Allstars, met en zonder Flora Band zorgden voor een volle dansvloer. Om 23.00 uur zat het programma van de Flora Band erop en heeft Allstars nog een uur de zaal laten feesten. Het Flora Band & Friends concert was het laatste onderdeel van de viering van het jubileumjaar van de Flora Band. Zij bestaat dit jaar namelijk 50 jaar. Eerder organiseerde de Flora Band een reünie en een taptoe op Sportpark Middelmors.


CDA wil actie Brouwerstraat

verkeer n Het CDA heeft afgelopen week schriftelijke vragen bij het college ingediend die ingaan op de veiligheid en overlast in de Brouwerstraat. De afgelopen maanden zijn enkele (steun)fractieleden hard aan de slag gegaan om op basis van dit langlopende dossier de pijnpunten bloot te leggen. Raadslid Dick Oudwater: "Het nieuwe college zit er nu vier maanden. Het is tijd voor actie." Tijdens de Algemene Beschouwingen van 8 november kwam de Brouwerstraat al aan bod. Een motie van de VVD haalde het niet. De Mooij: "De wat simpele oplossing van de VVD om aan beide kanten van de straat een bord 'verboden voor vrachtwagens' te plaatsen is niet de oplossing want hiermee ook de Hoftuin niet meer bevoorraad worden. Het ligt een stuk ingewikkelder." Het CDA wil dat alle opties helder in kaart worden gebracht zodat daarna de meest effectieve oplossing kan worden gekozen. De Brouwerstraat heeft een dubbelfunctie: het is een ontsluitingsweg, maar het is ook een woonstraat. Met de realisatie van De Horn wordt die woonfunctie alleen maar groter. Deze dubbelfunctie maakt het lastig om in te schatten wat de juiste maatregelen zijn. Het CDA heeft het College een voorzet gegeven door verschillende inrichtingsmaatregelen voor te stellen. Nu is het College aan zet.