Een mooi bedrag van 1039 euro voor de turnsters van DWS. | Foto: PvK
Een mooi bedrag van 1039 euro voor de turnsters van DWS. | Foto: PvK Foto:

'Je moet klein beginnen'

muntenactie n Een gezellige drukte vorige week zaterdag in winkelcentrum De Hoftuin. Tientallen sportievelingen van diverse Rijnsburgse sportverenigingen wachtten in spanning wat de muntenactie voor hun club had opgebracht en wie dit jaar dus de beste zou zijn.

Door Piet van Kampen

Zes weken lang konden klanten van de deelnemende winkeliers bij bepaalde artikelen of speciale acties munten krijgen. Een munt had een waarde van 50 eurocent. In het AH filiaal stonden kokers van de sportverenigingen waarin de munten konden worden gedeponeerd. Dus was het een kwestie van de vraag: welke club heeft de meeste fans onder de klanten?
Die vraag werd rond 13.00 uur beantwoordt door Daan de Mooij die de winnaar bekend maakte. Daan die op de hem bekende wijze het geheel verbaal aan elkaar smeedde voerde de spanning op. Van de vijf verenigingen waar munten voor waren gedoneerd stonden afgevaardigden op het plein in hartje Hoftuin te trappelen van ongeduld. Allen in afwachting van…. Tussendoor voerden de meiden van gymnastiekvereniging DWS een leuke show op als welkome onderbreking.

Klein beginnen

'Vorig jaar was Madjoe de eerste' wist De Mooij en hij liet hen even een paar balletjes in de korf gooien. Opwarmertje voor de finale.
De eerste cheque kwam tevoorschijn en was voor... . 'TV Rijnsoever met € 45,-' schalde de stem van Daan. 'Jullie zijn er voor het eerst bij dus iedereen moet klein beginnen' stak hij hen een hart onder de riem. Vervolgens ontving Rijnsburgse Boys een cheque van € 236,- en voor de Rijnsburgse IJsclub was er € 291,- aan munten in hun koker gestopt.
Het haalde het lange na niet bij de twee toppers die er nog over bleven. Ja en toen... Het moment suprème. 'Als ik nummer twee noem weet de ander gelijk wie eerste is, dus ik doe het andersom' rekte de ervaren Daan nog even tijd. Voelbare spanning bij de overwegend jeugdige sportievelingen van de finalisten Madjoe en DWS.. Het verlossende woord. 'Nummer één is geworden….. DWS!!.
Ontlading bij de turnsters. Het fraaie bedrag van € 1.039,- zal worden besteed aan toestellen en een muziekinstallatie. Madjoe werd goede tweede met een leuke injectie van € 889,- voor de clubkas.