Komende zaterdag maakt de Sint weer zijn opwachting in Rijnsburg. Ben jij er ook bij? | Foto: PR
Komende zaterdag maakt de Sint weer zijn opwachting in Rijnsburg. Ben jij er ook bij? | Foto: PR Foto:

Oh, kom allemaal kijken…..

Aftellen n Het is weer uitkijken zaterdag 17 november naar Sinterklaas en zijn Pieten op welke wijze zij weer Rijnsburg komen binnenvaren of rijden. Van Zaanstad naar Rijnsburg is niet zo ver, dus het ziet er naar uit dat het gezelschap zeker op tijd is. In elk geval is burgemeester Visser weer aanwezig om Sint om 14.00 uur te verwelkomen.

Evenals andere jaren zijn de ondernemers in de Hoftuin er weer helemaal klaar voor om de goedheiligman met zijn gezelschap in stijl te ontvangen. De Pietenband komt mee en dat betekent meezingen, dansen en mee hossen. Eerst even kijken hoe Sint voet op Nederlandse bodem zet en vlug naar het Rijnsburgse centrum.

Centrum

De voorbereidingen voor zijn bezoek zijn in Rijnsburg al in volle gang. Want ja, het moet wel goed gaan tijdens dit officiƫle bezoek. De verwachting is dat Sinterklaas en zijn traditionele pieten rond 14.00 uur in het centrum van Rijnsburg arriveren. Als je rond de brug bij de Wilhelminaboom gaat staan, kan je de aankomst goed volgen.
Hoe Sinterklaas in Rijnsburg zal arriveren, dat blijft nog even een verrassing. Maar het belooft een spectaculaire happening te worden. De Pietenband zorgt er in elk geval voor dat het een vrolijke boel gaat worden.

Ontmoeten

De winkeliers van de Hoftuin zijn blij dat burgemeester Cornelis Visser de Spaanse gasten officieel welkom zal heten. Hierna loopt Sinterklaas langs alle de kinderen richting de winkels van De Hoftuin. Bij bakker van Tilburg kunnen de kinderen speculaaspopjes versieren samen met de Pieten en via de Readshop kan de jeugd meedoen aan een kleurwedstrijd. Er zijn weer diverse spelletjes en natuurlijk is DJ Piet Stan om de laatste muziek te laten horen en de boel muzikaal op zijn kop te zetten.

Sinterklaas heeft er veel zin in en hoopt veel kinderen te begroeten, handjes te schudden en tekeningen in ontvangst te nemen. Want dat hebben ze bij de Hoftuin wel begrepen; dat de kinderen graag met Sint en de Pieten op de foto gaan en daar is alle tijd voor.

Tot zaterdag, rond 14.00 uur in het centrum van Rijnsburg!