Najaarsconcert De Lofstem

muziek n De christelijke gemengde zangvereniging De Lofstem geeft ieder jaar een concert in de Immanuélkerk te Rijnsburg.Meestal een Kerstconcert maar dit jaar is er een bijzonder Najaarsconcert.

Tijdens dit concert dat gezongen wordt door de vaste leden en projectkoorleden, valt te beluisteren delen uit de Messiah van G.F.Händel en liedbewerkingen van Tom Parker. In het eerst deel van het concert komen de prachtige werken uit de Messiah aan de orde zoals "And the Glory of the Lord", en natuurlijk het beroemde "Hallelujah".Het concert wordt begeleid door orgel en piano, hobo en fluit. Deze instrumenten ondersteunen het koor en samen met de sopraan zullen de werken uit de Messiah ieder doen genieten. In het tweede deel van het concert komen de bewerkingen van Tom Parker aan de beurt. Tom Parker bewerkte klassieke werken zodat deze toegankelijk werden voor de huidige generatie .Het was een opzienbarend fenomeen en heeft veel succes gehad in het verleden maar de werken zijn nu nog steeds populair. "Standing by" en "Stay with me till the morning" zijn onder andere de liederen die door het koor en de sopraansoliste zullen worden uitgevoerd. De instrumentalisten zullen onder andere"How beautiful are the feet" spelen en "Number21".De medewerkende solisten zijn: Marjo van Someren; sopraan, André de Jager; orgel/piano, Kees Alers; fluit, Arjo Hovenkamp; hobo. De algehele leiding heeft dirigent Bert Visser.

Wilt u van dit muzikale feest komen genieten dan bent u van harte welkom op vrijdag 23 september in de Immanuélkerk in Rijnsburg. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.15 uur. Toegang € 12,50. Programma gratis aan de zaal.


Boekenstandaard maken in het Dorpshuis Rijnsburg

knutselen n In het Dorpshuis Rijnsburg is altijd wel iets leuks te doen!

Zo kun je op 21 november van 15:00 tot 17:00 boekstandaarden maken. Geheel naar eigen smaak. Kinderen kunnen voor €2 knutselen aan hun eigen boekstandaard. Adres: Hofweide 1 Rijnsburg