Vlnr.: Cor en Nicoline Kralt, manager Nancy Haanappel, Hans Leeuwenburg, ass. manager Jennifer Blogg, Roel de Mooij en penningmeester Edwin Ludwig. | Foto: PR
Vlnr.: Cor en Nicoline Kralt, manager Nancy Haanappel, Hans Leeuwenburg, ass. manager Jennifer Blogg, Roel de Mooij en penningmeester Edwin Ludwig. | Foto: PR Foto:

´Biercomité Rijnsburg´ schenkt Ronald McDonald Huis € 34.000,-

gift n Op vrijdag 2 november overhandigde ´Het Biercomié Rijnsburg´ een prachtige cheque van maar liefst € 34.000,- aan het Ronald McDonald Huis Leiden.

Dit bedrag is door het Biercomité bijeen gebracht door de organisatie van de inmiddels traditionele bierstand op de route van de Bloemencorse én de organisatie van een Hollandse feestavond. Dit jaar vond deze plaats in Bar-Bistro de Roos. Het Biercomité, bestaande uit ondernemers Hans Leeuwenburg, Cor en Nicolien Kralt, Johan van Tilburg en Roel de Mooij. Het Biercomité Rijnsburg staat al 20 jaar tijdens de corso op hun vaste stek bij de fontein op de kop van de Oestgeesterweg in Rijnsburg. Johan van Tilburg: "ook dit jaar was het weer een feestje en waren de weergoden ons goed gezind, waardoor de opkomst weer geweldig was. We mogen na al die jaren rekenen op een trouwe fanbase, die ieder jaar graag naar onze evenementen komt. Sinds 2010 organiseren we ieder jaar ook nog eens een feestavond, waarvan ook de volledige opbrengst naar het Huis gaat. We zijn er enorm trots op dat we inmiddels vier kamers in het Ronald McDonald Huis structureel sponsoren. Dit jaar wordt onze bijdrage bestemd voor de nieuwe Daktuin, die in september jl. is geopend in het LUMC. Fijn om op deze manier te kunnen bijdragen aan een 'thuis ver van huis' voor ouders van zeer ernstig zieke kinderen." Het bestuur en het Huismanagement wil ´Het Biercomité´, de sponsors én alle Rijnsburgers die dit allemaal hebben mogelijk gemaakt heel hartelijk danken voor deze fantastische opbrengst.


Wandelend langs het kerstverhaal

kerst n In de weken voor Kerst is er in de afgelopen jaren al vele malen een wandeling georganiseerd in Rijnsburg, waarbij het Kerstverhaal wordt verteld. De organisatie ligt in de handen van een aantal vrijwilligers die dit organiseren uit naam van de Protestantse Gemeente Rijnsburg.

Dit jaar zal de Kerstwandeling plaatsvinden op vrijdag 14 december. Tussen 18.30 en 19.15 uur kunt u vertrekken vanaf het Julianaschoolplein aan de Poel. Omdat parkeren aan de Poel lastig is, vraagt de organisatie of u met de fiets of lopend wil komen. Fietsen kunnen op het schoolplein van het Wellant College worden gestald. Een deel van de wijk Westerhaghe en Plan de Hoek is betrokken bij de organisatie. De bewoners die rondom de route wonen, voelen zich betrokken en sommige van hen nemen zelfs deel aan het verhaal of stellen hun tuin ter beschikking.


Toch is er nog meer hulp nodig. Mensen die een thermoskan koffie komen brengen, daar zou de organisatie heel blij mee zijn! Ook zijn ze nog op zoek naar iemand die bij een vuurkorf wil zitten, deze wil opstoken en daar met kinderen en ouders samen marshmallows wil roosteren.

De wandeling duurt naar verwachting een klein uurtje en eindigt met iets te drinken op het Julianaschoolplein. Daar kunt u ook nog even gezellig napraten met de andere wandelaars.


De kinderen die mee wandelen mogen een lampion of een zaklantaarn mee nemen, zo kunnen zij nog beter de weg zoeken in deze donkere dagen. U kunt gratis meewandelen, maar als u toch iets wil doneren, dan kan dat in de daarvoor bestemde bus die aan het einde van de wandeling klaarstaat. Wilt u de organisatie ondersteunen door koffie of thee te zetten, wilt u zich aan melden via Facebook Kerstwandeling Rijnsburg, of mailt u naar kerstwandelingrijnsburg@outlook.com. Ook als u op de hoogte van het laatste nieuws wilt blijven, dan kunt u de Facebook pagina ook liken.


Voorleesfestijn op Oranje Nassauschool

school n Een spannende ochtend in een gezellig volle aula, afgelopen woensdag op de Oranje Nassauschool.

Vier leerlingen streden er om de titel 'voorleeskampioen van school': Jim Kea en Marissa Koot uit groep 7 en Yenthe Lindhout en Karen Jegiew uit groep 8. Ze maakten het de jury, die bestond uit Joke Prins van de Bibliotheek Katwijk, juf Marlene van Gerven en Riny van Egmond, uit de oudergeleding van de MR, niet makkelijk. Het niveau lag hoog. Toch sprong Marissa Koot er voor de jury net bovenuit. Zij las een gedeelte voor uit het boek 'Dagboek van een muts- In de spotlights' van Rachel Renée Russell en wist precies op het juiste moment de passende emotie over te brengen, waardoor de luisteraars aan haar lippen hingen. Marissa is dus door naar de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, waarin ze het op zal nemen tegen de andere voorleeskampioenen van de basisscholen uit Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg. Veel succes toegewenst!

Vlnr.: Karen Jegiew, Marissa Koot, Yenthe Lindhout en Jim Kea. | Foto: PR