Voor de eerste keer in zijn leven toonde burgemeester Visser zich een ware quizmaster. | Foto: PR
Voor de eerste keer in zijn leven toonde burgemeester Visser zich een ware quizmaster. | Foto: PR Foto:

Burgemeester Cornelis Visser presentator van de negende Bijbelquiz in Rijnsburg

quiz n Op maandagavond 5 november presenteerde burgemeester Cornelis Visser de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in de Voorhof.

Na een promotiefilmpje ging de quiz van start. Dit jaar stonden de volgende thema's op het programma: uitspraken van Jezus, Wetten en regels, Mens & milieu, Toeristen en vreemdelingen, Met andere ogen en Wonderen. In totaal kregen de zeventig deelnemers 42 vragen te beantwoorden, sommige makkelijk, andere pittig. Voor de eerste keer in zijn leven toonde onze burgemeester zich een ware quizmaster. Ondanks dat hij dit nog nooit gedaan had, was dit hem niet aan te zien. Dat de burgemeester graag onder de mensen is, bleek wel toen hij na de introductie het podium verliet om zich tussen de deelnemers te voegen. Dit gaf gelegenheid voor interactie met de deelnemers met grapjes en opmerkingen over en weer. Na de quizvragen werden aansluitend de antwoorden doorgenomen waarbij de deelnemers zichzelf na mochten kijken. Daarbij bleek dat sommige vragen toch moeilijker waren dan verwacht. Voor velen was dit dan ook een leerzame avond. De uitslag van de groepen luidde: eerste plaats voor Wijk Frederiksoord- De Bloem met gemiddeld 35 punten, tweede plaats voor Wijk Oude hart Noord met gemiddeld 32,2 punten en derde plaats voor de Groep Ria en Lenie met gemiddeld 31,5 punten. De individuele scores varieerden van 11 tot 40 punten. Henk van Egmond eindigde op de eerste plaats met 40 punten. Een gedeelde tweede plaats met 36 punten was er voor ds. Albert Meek, ds. Pieter v.d. Ende en Lenie Offereins. De winnaars namen onder luid applaus de prijzen en bloemen in ontvangst. Ook burgemeester Cornelis Visser werd bedankt voor het mogelijk maken van weer een geslaagde quizavond. Volgend jaar krijgt iedereen opnieuw een kans bij de jubileumeditie van de bijbelquiz in Rijnsburg: de tiende namelijk!


RIJC actief op vele fronten

ijsclub n De derde plaats gehaald bij de muntenclubactie, genomineerd voor het RABO Wensenfonds, actief blijven voor de 333 meterbaan en het realiseren van 36 pr's bij de 1e cupwedstrijden te Leiden waren acties van de RIJC.

Tijdens de 1e cupwedstrijden op de Leidse IJsbaan werden er onder een geweldige entourage weer vele pr's gereden door de jeugd. Eén van de ouders merkte op ' Het lijkt Thialf wel'. In bijna alle categoriën werden er maar liefst 3 wedstrijden gereden. Bij de mini's reden Ilse Vooijs en Max Warmerdam 3 pr's. Alle pr's worden dit jaar weer omgezet in euroknaken door sponsor Woodzkozijnen.
De RIJC is genomineerd voor het RABO Wensenfonds en hopen met dat geld nieuw materiaal voor het Krachthonk te realiseren. Bij de Muntenclubactie haalde De RIJC maar liefst 582 munten op. Met name de schaatsfoto op de Vliet leverde heel wat munten op. De 291 euro zal aldus Debby Schouten gebruikt worden voor een moderne RIJC zomeroutfit. Ook bedankte zij de winkeliers en A.H van de Hoftuin voor de actie en gaf aan op de vraag van presentator Daan de Mooy, dat de realisering van de 333 meterbaan nog steeds open is. Op donderdag 29 november zal er op de ledenvergadering van de RIJC door de bestuursleden Jos Arts (voorzitter) en Willem van Vliet (secretaris) informatie gegeven worden m.b.v. een powerpoint over de nieuwe ijsbaan. Daarbij zijn de 3 Katwijkse ijsclubs druk bezig ideeën uit te voeren om meer geld in te zamelen voor de hopelijk 333m baan.


Help de ijsverenigingen aan 333m ijs

ingezonden n De 333 meter ijsbaan in de regio is voor de Katwijkse ijsverenigingen van essentieel belang. Door de grotere capaciteit, en omdat het een door de KNSB erkende wedstrijdbaan is kunnen trainingen van verschillend niveau gelijktijdig en met grotere groepen, alsook wedstrijden allemaal in Leiden plaats vinden.

Hoewel het college van Leiden heeft aangegeven niet meer voor de 333m baan te willen gaan, valt de definitieve beslissing pas in de raadsvergadering van januari 2019. Er is dus nog een kans. Als de gemeenten Alphen a/d Rijn en Katwijk deze maand positief beslissen zal dat een geweldig signaal zijn aan Leiden om de 333m baan toch te realiseren. Er is veel geld nodig voor deze baan. Voor de gemeente Katwijk gaat het om € 388.000,-.
U kunt daar aan bijdragen. door 5 proeflessen te nemen op de Leidse ijsbaan voor slechts € 33,33.
Mail naar leden@ijsclubvoorwaartskatwijk.nl om u aan te melden.

Obligatie

Maar u kunt nog meer doen. Door een groene obligatielening te kopen voor E 333,33 geeft u een extra impuls aan de Katwijkse bijdrage voor de realisering van de 333m baan in de regio. Ga hiervoor naar de website: www.333m.nl. (voor de obligaties geldt de garantie dat bij niet door gaan van de 333m baan het geld niet wordt geïnd).

De IJsverenigingen hopen nog op een 333 meter baan. | Foto: PR